reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy Chrzciny???

u nas jest jakos dziwnie chrzcimy w polsce i ksiadz potrzebuje od nas tylko akt urodzenia malej i nawet nie musimy tego tlumaczyc na jezyk polski a na nasz slub koscielny to w polsce potrzebuja tylko licencje z niemieckiego kosciola ze mozemy miec slub koscielny i tez bez tlumaczenia i upieklo nam sie z naukami bo tutaj takich nie maja

reklama
U nas wersja się zmieniła gwałtownie-chrzciny musza sie odbyć w święta, bo matka chrzestna zwichnęła noge w kolanie i wróciła do kraju, a potem jej znowu nie będzie 4 mce. No to musimy się sprężyć, bo w święta jest zawsze od groma chrzcin ::).

My już byliśmy w kościele i chrzciny będą 16 kwietnia czyli w Niedzielę Wielkanocną. Można było też w poniedziałek, ale nie chcieliśmy ze względu na lejosa.

ewcia 79 to tak jak u nas slub koscielny 22 lipca a 23 chrzest a tak w ogole to my pocywilnym juz prawie 6 lat jestesmy

U nas jest tylko "maly" problem z naukami przedmalzenskimi, bo za bardzo czasu nie mamy... No chyba, ze bedziemy na nie chodzic razem z Babelkiem ;D

ewcia79 pisze:
U nas jest tylko "maly" problem z naukami przedmalzenskimi, bo za bardzo czasu nie mamy... No chyba, ze bedziemy na nie chodzic razem z Babelkiem ;D

a ja o dziwo nie musze z mezem na nauki , bo my mieszkamy w niemczech i wystarczy im licencja i zgoda niemiec´kiego proboszcza na nasz slub(moj maz jest niemcem,moze dlatego)

reklama
Ja jeszce nie wiem, bo moj mąz nie może się zdecydowac kogo na chrzestnych chce :))) Ale prawdopodobnie gdzieś w maju - oby było ciepło.

Do góry