reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy była owulacja i czy w ogóle była- proszę o pomoc :)

Martyna76

Fanka BB :)
Miasto
Gdańsk
Witajcie:)
Moje cykle trwają od 26 do 28 dni.
Oto moje temperatury od 5 dnia cyklu:
5 dc 36,7
6 dc 36,6- śluz plodny
7 dc 36,7- śluz plodny
8 dc 36,8 - śluz plodny
9 dc 37,1- śluz plodny i ból jajników
10 dc 37,00 śluz biały nieplodny
11 dc 37, 1 śluz biały niepłodny
12 dc 37,1 śluz biały nieplodny i ból jajnikow
13 dc 37,1 to temp. z dzisiejszego dnia, pobolewanie podbrzusza jak na okres
Chciałam jeszcze nadmienić, że temperaturę mierze o tej samej porze w pochwie termometrem rteciowym.
Test owulacyjny pozytywny w 7 dniu cyklu
Moje pytanie: kiedy była owulacja wg Was i czy w ogóle była?
Z góry dziękuję za pomoc :)

Ostatnia edycja:
reklama
reklama
Ogólnie jakiś dziwny ten cykl.
Śluz plodny praktycznie zaraz po okresie, wysoka temperatura i szybko pozytywny test..
Zdarza się :) raz jeden jedyny cykl miałam 21 dniowy :) więc owu też praktycznie zaraz po okresie :)
Ogólnie mam regularne :) 28/29 dni. Wtedy owu 14/15 DC. Raz w kwietniu zdarzył się cykl 21 dniowy ;)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak jest szansa :) komórka jajowa żyje około 24-36h. Fakt faktem zajście w ciążę to nie tak hop siup. O syna staralam się rok. Teraz 2cs. Niby trafia się w owu ale lipa :/ ja właśnie odliczam do testowania.
Samo zapłodnienie komórki jajowej jeszcze nie jest jednoznaczne ciąża. Teraz pozostaje nam tylko czekać aż przyjdzie czas na robienie testów ciążowych :) trzymam kciuki żeby się udało

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję :) trzymam w takim razie kciuki aby się udało i aby test ciążowy pokazał dwie kreseczki :))

Ja nigdy temp nie mierzylam bo to takie niemiarodajne sie wydaje;p
a powiem Ci ze przed ciaza mialam nieregularne cykle i owulacje mialam w dniu kiedy mialam miec okres:D
A sluzu plodnego nie mialam juz myslalam ze cos nie tak a juz w ciazy bylam ;pwtedy to nie zawsze wyznacznik to duzo dziewczyn na staraczkach pamietam tak mialo ze nie mialo:)

Ja nigdy temp nie mierzylam bo to takie niemiarodajne sie wydaje;p
a powiem Ci ze przed ciaza mialam nieregularne cykle i owulacje mialam w dniu kiedy mialam miec okres:D
A sluzu plodnego nie mialam juz myslalam ze cos nie tak a juz w ciazy bylam ;pwtedy to nie zawsze wyznacznik to duzo dziewczyn na staraczkach pamietam tak mialo ze nie mialo:)
No tak, tylko, że ja nigdy nie miałam tak szybko owulacji, z reguły mam od 14 do 16 dc.
Fajnie jakby się udało:)

Witajcie:)
Moje cykle trwają od 26 do 28 dni.
Oto moje temperatury od 5 dnia cyklu:
5 dc 36,7
6 dc 36,6- śluz plodny
7 dc 36,7- śluz plodny
8 dc 36,8 - śluz plodny
9 dc 37,1- śluz plodny i ból jajników
10 dc 37,00 śluz biały nieplodny
11 dc 37, 1 śluz biały niepłodny
12 dc 37,1 śluz biały nieplodny i ból jajnikow
13 dc 37,1 to temp. z dzisiejszego dnia, pobolewanie podbrzusza jak na okres
Chciałam jeszcze nadmienić, że temperaturę mierze o tej samej porze w pochwie termometrem rteciowym.
Test owulacyjny pozytywny w 7 dniu cyklu
Moje pytanie: kiedy była owulacja wg Was i czy w ogóle była?
Z góry dziękuję za pomoc :)

reklama
Hej dziewczyny:)
Dopisuję kolejne dni do mojego cyklu ponieważ coś się zadziało.
5 dc 36,7
6 dc 36,6
7 dc 36,7
8 dc 36,8
9 dc 37,1
10 dc 37,0
11 dc 37,1
12 dc 37,1
13 dc 37,1
14 dc 37,1
15 dc 37,0
16 dc 37,2 to jest temp. z dzisiejszego dnia.
To może oznaczać spadek w 15 dniu i znów wzrost w 16 dniu przy domniemanej owulacji 9 dnia.
Miłego dnia :))

Do góry