reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kichanie w ciąży

melka1430

Zaciekawiona BB
Witam. Jestem w 16 tyg ciąży i dość czesto kicham bo mam alergie. Dziś leżałam na lewym boku i kichnęłam. Złapał mnie okropny ból macicy. Jakby ktoś mi ja wyrywał :( aż łzy mi poleciały Ustał po 1-2 min. Teraz boli a raczej kłuje mnie raz lewy raz prawy bok. Bardzo się denerwuje czy coś nie stało się maluszkowi do tego. Czy ktoś tak miał

reklama
Hej :) To więzadło obłe macicy, nic się nie stresuj. Potrafi naprawdę zaboooleć jak się nie przyjmie prawidłowej pozycji do kichania. Zanim kichniesz skieruj kolana do boku, powinno boleć mniej.

Witam. Jestem w 16 tyg ciąży i dość czesto kicham bo mam alergie. Dziś leżałam na lewym boku i kichnęłam. Złapał mnie okropny ból macicy. Jakby ktoś mi ja wyrywał :( aż łzy mi poleciały Ustał po 1-2 min. Teraz boli a raczej kłuje mnie raz lewy raz prawy bok. Bardzo się denerwuje czy coś nie stało się maluszkowi do tego. Czy ktoś tak miał
Jak koleżanka Wyzej pisze.
Także nastepnym razem postaraj sie skulic i nie poczujesz tego Bólu badz będzie on o wiele wiele mniejszy.

A tu obrazek pokazujacy jak to wszystko nasz organizm musi trzymać

Do góry