reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Hope z całego serca wspólczuję, trudna ta ywoja mleczna droga.
A na pobudzenie laktacji w piersi polecam regularne odciąganie, u mnie zadziałało.

reklama
mloda_i_piekna podaję herbatkę z kopru włoskiego Hippa od 1 tygodnia:-)Położna powiedziała,że w takie upały można dopajać-tylko wiadomo z umiarem. Ja podaję trochę rano po jedzeniu i po troszku po południu jak mały najedzony,a marudzi. Często possie 5-10 ml i mu pomaga na prawdę.

hope bidulo wiec co to znaczy ale mi sie na szczescie przecieki wycieki uspokoiły
Co do herbatki koperkowej tow upały jak najbardziej podawać bynajmniej u mnie bo Zuzia by wisiała cały czas na cycu a po drugie denerwuje sie mała bo nie dość że samej w sobie jest jej goraco to przy cycu bije żar ode mnie wczoraj aż odciagnełam do butli mleko bo nie chciała jesć

No z tym goacem ode mnie to też problem, tak jak piszesz ilonka.M
Szkoda mi małego bo chce cyca a jak go przystawiam odpych a sie nogami i rekami od mojego brzucha... Za cciepło na takie początki :(

marzena - moja najczęściej łapczywie pije przez 5 minut i jest najedzona (dłużej po kąpieli i w nocy, ale nie zawsze) - wypluwa sutek, przysypia, albo sie denerwuje przy kupie. odbijanie, przebieranie i troszkę dojada. Ale nie spi tak długo jak Wasze maluszki, w dzień często chce pić, a w nocy śpi max 4 godziny po kąpieli, później pobudka co 1,5-2 godzinki.

Mój mały wydaje mi się, że jest krótko przy cycu bo od 5-15 min, i ssie wówczas z przerwami, nie wiem czy sie wtedy najada, my dokarmiamy sztucznym ale chciałabym juz odstawić butle i tylko cyc, ale obawiam się, ze nie mam tyle pokarmu zeby małego zadowolić. Czasem jak zaczyna ssać to kilka razy pocmoka a potem sie strasznie denerwuje, wypluwa sutek, kopie nózkami i strasznie marudzi i sie odpycha, czy to może znaczyć, że nic mu tam nie leci?? Ja juz sama nie wiem.

Alex - moja czasem tez ma takie fochy - wierci się i wypluwa sutek zniecierpliwiona, ja myślę, że może mleka nie ma, bo mam małe piersi i raczej teraz miękkie, ale jak ona wypuszcza sutek, to mleko cieknie, albo wręcz tryska...

Mój też tak czasem robi i najczęściej jak jest ... przejedzony. A chciałby jeszcze pocyckać a tu leci i łykać trzeba.

reklama
U mnie dokładnie jak pisze Marzenka , jak mały jest przejedzony to się bulwersuję niby ciągnie cyca ale jak mu leci mleczko to foch więc wtedy już wiem że chce po prostu smoka :-p i tak po ciumka i za chwilę wypluwa i spokój śpi :-)
a herbatkę to różnie czasami potrafi w ciągu całego dnia 90ml wypić