reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Marzenka ma racje. Mi mały spadał bardzo z wagi w szpitalu i też się stresowałam, ważyłam go kilka razy dziennie odciągałam pilnowałam i lipa. Aż w końcu stwierdziłam,że osiwieje przez te nerwy, powiedziałam,że co ma być to będzie i normalnie go podstawiałam co 3godz. nie latałam nie ważyłam co chwila i nie myślałam o tym... i od razu następnego dnia mały ważył 60g więcej:)

reklama
mlodai piekna mam dokladnie to samo, karmie jedna piersia - zalewa mnie z drugiej i tak na okraglo, oszalec mozna, uzywam teraz takich malych reczniczkow bo na poczatku jechalam na chusteczkach ale zbankrutowac moznaby na nich w takim ukladzie, szkoda tylko, ze sie marnuje tyle tego mleczka jak tak ucieka. chodze i kapie, koszulki wiecznie mokre bo w domu nie uzywam stanika, jest mi w nim niewygodnie.

Mi też cieknie z drugiej piersi podczas karmienia. To chyba tak jest. A wczoraj jak szłam pod prysznic to się rozebrałam i jeszcze do lustra podeszłam na golasa, patrzę a tu dwie strugi mi ciekną...

No dokładnie leci i leci. Jak bez stanika jestem to przyciaganie ziemskie robi swoje. Dziś o poranku postanowiłam wietrzyć cycki na leżąco żeby temu zapobiec, wysmarowałam umęczone sutki Maltanem i na plecach zaległam. Musiałam troszkę przykimać i obudziłam się zmarznięta i w kałuży mleka ;/ Chyba spróbuje tej szałwi.

ja to przescieradlo musze codziennie zmieniac, takie mam powodzie. Malego podczas karmienia juz nie raz zalalam drugim cycem, a najwiecej to sie leje jak sie rozbieram do mycia i schylam sie do dolu na golasa to tak cieknie, ze podoge trzeba myc. Albo wczoraj na spacerze czuje cos mnie sutek piecze odchylam stanik, a tam jak z fontanny ciurkiem strzela :-D az szkoda tego mleka ja juz myslalam, ze moze do szpitala bede nosic nadmiar, a moj durny maz zartuje zebym cude dzieci za pieniadze karmila

ja mam tak samo, chodze z wielkimi plamami na cycach, normalnie krowa mućka!!! Też jak z jednego karmie to z drugiego leci, a czasem jak mały wypluje cyca to tak z niego leci pod ciśnieniem,że Bąbel po buźce obrywa i cały w mleczku.

A ja się nie zalewam :D Ja mam murzyńskie cycki i mi się wszystko mieści ;) A poważnie to wkładek muszę używać bo kapie ale nie leje się. Za to w nocy po dłuższej przerwie jak mały się dossie to musi lecieć okropnie bo ma problemy z przełykaniem, aż głośno łyka i sapie :) I jak płacze to mi momentalnie mrowi w piersiach i wiem że wtedy leci :)

A co do oddawania pokarmu to w Polsce jest jeszcze ciemnogród i nie ma banku mleka :( A wcześniakom i dzieciom chorym byłoby potrzebne.

Dziewczyny czy zdarzyło się waszym maleństwom zwymiotować mlekiem bądź tak porządnie ulać kilka razy??????:confused:
Bo mi zeszłej nocy mały 4 x żygnął serkiem i wszystko pobrudził wokoło,po czym smacznie zasnął... A ja się przejęłam tym co to może być... W domu mówią,że pewnie za dużo zjadł i dlatego...
Dziś mu się ulewało w ciągu dnia ale mniej i nie serek tylko takie płynne mleczko i raz i koniec-więc normalnie.

reklama
u nas sie zdarzyło, serek czyli czesciowo strawione i normalne, jak wymioty nie są cały czas to właśnie z przejedzenia,albo coś mu źle się strawiło - pediatra mówiła że spokojnie może tak się dziać, gdyby były cały czas i to z chlustem takie wypływy to dopiero można zacząć się martwić i do lekarza pędzić...