reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
ale teraz wydziwiają z tymi kubkami różnymi kosmicznymi :-p
my dla Vi mielismy taki :
Nuby, KUBEK NIEKAPEK Z MIĘKKIM USTNIKIEM, 300 ml (1891850469) - Aukcje internetowe Allegro
piła z niego od 4-5 miesiąca , najpierw mleczko później płynna kaszkę :-)
potem ładnie piła z kubka jak miała ok 9-10 msc bez wcześniejszych nauk
i w tym samym czasie piła ze słomki :tak:
Emma nie chce pić z butelek , ani z niekapków
choć tego co podałam w linku nie moge tutaj dostać :-( więc wypróbowałam inne a ten był naprawdę super
chyba zamówię na allegro i ją przekonam do picia z butli..
powoli chciałam ją oduczać od cyca i jakoś nam to marni idzie :-p
ale mam jeszcze czas :-) więc nie panikuję ;-)

czarna co do glutenu to miałysmy długą debatę co jak gdzie i kiedy ;-)
ja podawałam w postaci chlebka od 4 msc np a później biszkopty itp :-)

haha jolek mi też obiadek z rybą wali ...sledziem :-p

yyy co to jeszcze :-) zapomniało mi się :-p

Musze spróbować tą rybe:) tzn. dac Jaskowi
u nas dzis obiadek z indyczkiem, pozniej cycya wciagnał i zadowolony:)

Frankowi rybka smakuje, ale kiedys, jedząc ją zaczął kichać..... domyślacie sie, że cała bylam w rzeczonej rybce....smierdzialam, dosłownie, jak kot na smietniku....podloga tez...:baffled:

Ja od razu po karmieniu lecę myć Igora bo zapach tej ryby mnie odrzuca :/

Dziś jedliśmy obiadek z rybą z Gerbera... o wiele mniej śmierdzi :tak:

Ostatnia edycja:
Tylko nie mówcie dzieciom, że ich obiady śmierdzą bo uwierzą i nie będą chciały jeść :)

Mati dzisiaj jadł sinlac bo dostałam próbkę i baaardzo mu smakował!

don_kichot z tym zabawianiem przy jedzeniu nie wiesz nawet jaki u nas jest cyrk wszyscy skaczą tańczą itp masakra a mała nie chce jeść mówię Ci ona normalnie albo zatyka usta albo tak długo trzyma w buzi porcje że aż po brodzie ślina jej cieknie a obiadku nie połknie koszmar dodam że deserki lubi i wtedy jakoś buzia się jej nie zamyka haha

Kochane jak nie musicie to nie zabawiajcie przy jedzeniu. To z czasem przestaje wystarczać niestety. Z Paulą babcia plus prababcia uskuteczniały ten proceder plus jeszcze szwagierka i we trzy mi dziecko popsuły. Potem bez cyrku radzieckiego z baletem i operą mała jeść nie chciała. A do tego tak wychowały mojego męża. Ma beznadziejne nawyki żywieniowe a jak wiadomo kształtujemy je już teraz swoim maluchom.

reklama
A ja chciałam Wam pokazać co robię ze słoiczkami po obiadkach. Mam już 24, teraz zbieram dla siostry:-).

P1070274.jpgP1070272.jpg