reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie

reklama
ale teraz wydziwiają z tymi kubkami różnymi kosmicznymi :-p
my dla Vi mielismy taki :
Nuby, KUBEK NIEKAPEK Z MIĘKKIM USTNIKIEM, 300 ml (1891850469) - Aukcje internetowe Allegro
piła z niego od 4-5 miesiąca , najpierw mleczko później płynna kaszkę :-)
potem ładnie piła z kubka jak miała ok 9-10 msc bez wcześniejszych nauk
i w tym samym czasie piła ze słomki :tak:
Emma nie chce pić z butelek , ani z niekapków
choć tego co podałam w linku nie moge tutaj dostać :-( więc wypróbowałam inne a ten był naprawdę super
chyba zamówię na allegro i ją przekonam do picia z butli..
powoli chciałam ją oduczać od cyca i jakoś nam to marni idzie :-p
ale mam jeszcze czas :-) więc nie panikuję ;-)

czarna co do glutenu to miałysmy długą debatę co jak gdzie i kiedy ;-)
ja podawałam w postaci chlebka od 4 msc np a później biszkopty itp :-)

haha jolek mi też obiadek z rybą wali ...sledziem :-p

yyy co to jeszcze :-) zapomniało mi się :-p

Musze spróbować tą rybe:) tzn. dac Jaskowi
u nas dzis obiadek z indyczkiem, pozniej cycya wciagnał i zadowolony:)

Frankowi rybka smakuje, ale kiedys, jedząc ją zaczął kichać..... domyślacie sie, że cała bylam w rzeczonej rybce....smierdzialam, dosłownie, jak kot na smietniku....podloga tez...:baffled:

Ja od razu po karmieniu lecę myć Igora bo zapach tej ryby mnie odrzuca :/

Dziś jedliśmy obiadek z rybą z Gerbera... o wiele mniej śmierdzi :tak:

Ostatnia edycja:
Tylko nie mówcie dzieciom, że ich obiady śmierdzą bo uwierzą i nie będą chciały jeść :)

Mati dzisiaj jadł sinlac bo dostałam próbkę i baaardzo mu smakował!

don_kichot z tym zabawianiem przy jedzeniu nie wiesz nawet jaki u nas jest cyrk wszyscy skaczą tańczą itp masakra a mała nie chce jeść mówię Ci ona normalnie albo zatyka usta albo tak długo trzyma w buzi porcje że aż po brodzie ślina jej cieknie a obiadku nie połknie koszmar dodam że deserki lubi i wtedy jakoś buzia się jej nie zamyka haha

Kochane jak nie musicie to nie zabawiajcie przy jedzeniu. To z czasem przestaje wystarczać niestety. Z Paulą babcia plus prababcia uskuteczniały ten proceder plus jeszcze szwagierka i we trzy mi dziecko popsuły. Potem bez cyrku radzieckiego z baletem i operą mała jeść nie chciała. A do tego tak wychowały mojego męża. Ma beznadziejne nawyki żywieniowe a jak wiadomo kształtujemy je już teraz swoim maluchom.

reklama
A ja chciałam Wam pokazać co robię ze słoiczkami po obiadkach. Mam już 24, teraz zbieram dla siostry:-).

P1070274.jpgP1070272.jpg