reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie

Hope to nie forum towarzyskie, schowaj bufet:-D

bra myślę, że przesadzasz:-p nie miałaś chyba dużego skoku rozmiarowego, a to najbardziej rozciąga delikatną skórę piersi

Ostatnia edycja:
reklama
Jogurty Nestle nie podpasowały za to z Bobovity bardzo wcina szybciutko jeszcze krzyczy jak się zagapie. Niekapek Z TT kupiłam dzisiaj i pociągnęła łyk ale ona jeszcze sama sobie butelki nie trzyma więc chyba wyrwałam się przed orkiestre z tym niekapkiem.
Bra moje też takie gumowe się zrobiły, ale kształt i wielkość (czyt. długość) idzie przeżyć gorzej ten brak czucia w nich:crazy: jakieś takie nieczułe są.

Ostatnia edycja:
Hej,mam pytanie co do wprowadzania potraw z mieskiem,czy powinnam to robic stopniowo przy kazdym innym rodzaju miesa,czy jesli np.zaregauje dobrze na kurczaka,to spokojnie moge podawac jagniecine,czy kazdy wyprobowywac osobno??

Hope - to dziecięce forum, młodsza siostro Pameli.

A my po próbie zupki dyniowej. Młodemu całkiem smakowała, zjadł kilka łyżeczek. Muszę znowu zrobić, tylko dziadostwo takie twarde w obróbce że się odechciewa.

ja mogę wypowiedzieć się od strony tych słoiczkowych :) królikiem pluł,ale indyczek,kurczak na zmianę, nie odczekiwałam,ostatnio dzień po dniu dostał rybkę i jagnięcinę właśnie,myślę,że samo mięsko w sobie nie uczula tak więc tylko kwestia smaku dla dzieciaczka,ale może się mylę :)

My dzisiaj wogóle testujemy nowe mleko, cały czas był na pepti ( jak większość profilaktycznie) a dzisiaj rano poszła pierwsza porcja zwykłego Nan Pro 2 , zobaczymy...wogóle mam taką wielką i cichą nadzieję,że może od tego mleka tak ulewał np 2 czy 3 godz po jedzeniu...i może to przejdzie teraz...bo oczywiście lekarze jak przybiera na wadze prawidłowo rzucają tylko swoje słynne hasło " tak może być..." "powinno minąć..." wrrr

....Taaa przejdzie...poszedł żyg,żygi tak samo, tyle,że serkiem a nie taką mleczną wodą jak po bebilonie...ehhhhh

Ostatnia edycja:
emikaa patrz co to znaczy smaki: mój wczoraj na królika to sie rzucał jak malo kiedy:-) sam nawet otwierał buzię:-D a np. na wołowine tak wykrzywial buźkę jakby miał odruch wymiotny:-D

Hmm ,no to nie wiem juz sama,bo strasznie mi sie Niki w nocy prezy i wygina jakby cos z brzuszkiem a nic nowego oprocz sloikow nie dostala,moze za duzo naraz jej daje wszystkiego,bo akurat ona za miesem przepada kazdym,indyk,krolik czy inne ptactwo pozera w mgnieniu oka;)
salsera to sama robilas malemu ta zupke?? Pewnie duzo roboty,ja podawalm dynie z ziemniakiem ale ze sloika:p

czarna - kupiłam plaster dyni na spróbę, sama nigdy nie jadłam. I wydumałam że pokroję w kostkę i ugotuję jak warzywo. Potem wymyśliłam, że zmiksuję na zupę. I pojadł mały i my. Tylko my doprawioną i ze śmietaną, ale taka bez niczego tez zła nie była. Taką mam ambicję że sama mu bedę gotowała, ciekawe na jak długo jej wystarczy :)Roboty dużo było z krojeniem i obieraniem, ale teraz wiem, że obierakiem idzie szybciej i w ogóle wrzuciłabym w całości do wody, a dopiero potem pokroiła jak zmięknie.

no no rozumiem,ja tez mialam taka mabicje,zwlaszcza jak jeszcze mieszkalismy u rodzicow,jak juz jestesmy nas swoim,to jakos ambicja szybko mi gdzies uciekla,hehe nie mam czasu zbytnio,sloik wygodniejszy,ale jak gotuje cos dla nas to czasem malej cos wpadnie "swojskiego" :)

reklama