reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

annaa1995

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny!

Karmie tylko mlekiem modyfikowanym, niestety nie mam pokarmu w piersiach :(
Dzisiaj mały domaga się ciągle butli, dosłownie co pół godziny by jadł. Zjada już porcje 90 ml a ma dwa tygodnie dokładnie dzisiaj. Dodatkowo dzisiaj ciągle płacze i mam wrażenie, że ma twardy brzuszek i nie robi porządnej kupy. Podpowiedzcie mi jak mu pomóc!

reklama
Jesli to kolka to polecam „windy „ nam ratowała dupe , dosłownie .
Może to skok rozwojowy , dawaj mu tyle ile potrzebuje mleka a to pewnie niedługo przejdzie .

Ciepły termoforek z pestek wiśni, masaż brzuszka, rowerek nóżkami i duuużo cierpliwości.

Cześć, moja córcia we wtorek skończy 6 tyg a dwa tygodnie temu dostała wysypkę na buźce, uszkach, karku, powiekach. Miala też na brwiach żółte place które wzięłam za ciemieniuche jednak też już prawie nie ma. Pani doktor stwierdziła alergię na nabiał który jadłam dwa razy dziennie ponieważ nie pije mleka. Od wizyty nie jem nic z nabiałem tzn masła sera itp i dziś buzia już ładnie wygląda, jedynie delikatne w dotyku czuć szorstka skórkę. Smarujemy zarówno całe ciałko jak i buzię balsamem eloderm w domu jak i na spacer. Na koniec dodam, że karmie wyłącznie piersią.

Cześć, moja córcia we wtorek skończy 6 tyg a dwa tygodnie temu dostała wysypkę na buźce, uszkach, karku, powiekach. Miala też na brwiach żółte place które wzięłam za ciemieniuche jednak też już prawie nie ma. Pani doktor stwierdziła alergię na nabiał który jadłam dwa razy dziennie ponieważ nie pije mleka. Od wizyty nie jem nic z nabiałem tzn masła sera itp i dziś buzia już ładnie wygląda, jedynie delikatne w dotyku czuć szorstka skórkę. Smarujemy zarówno całe ciałko jak i buzię balsamem eloderm w domu jak i na spacer. Na koniec dodam, że karmie wyłącznie piersią.

Jesli to alergia na nabial to musisz wykluczyc bialko mleka krowiego, czyli wszystko, co zwiazane z mlekiem, ale takze cielecine i wolowine. Alergeny w organizmie dziecka utrzymuje sie do 3-4 tygodni, a w mleku matki do 2 tygodni. Po miesiacu mozna przeprowadzic probe i zjesc nabial i zobaczyc, czy faktycznie szkodzi. Takie male dzieci dostaja uczulen, ale moze to byc tez uczulenie na plyn do plukania, proszek, na twoj balsam czy milion innych rzeczy

reklama
Tak właśnie odstawiłam wszystko równo dwa tygodnie temu i jest różnica. Też się zastanawiałam nad proszkiem do prania, używam lovela ale to chyba jednak będzie nabiał ponieważ wysypka była tylko na buzi/główce. Co do mięsa nie jem ani cielęciny ani wołowiny.

Do góry