reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie sztuczne

ithildinwiesz... ja jak nie zdąże z jakąś aukcją a są szanse żeby towar dostać (np: jak jest "kup teraz"... czy spraedawca ma więcej przedniotów a nie sprzedał ich) to próbuję wysłać meila z zapytaniem do sprzedawcy... oni przewarznie wystawiają towar na nowo albo sprzedają poza aukcją ;D ;D ;D... ale nie wiem czy miałabym odwagę kupować mleko dla maluszka bo cena jest podejrzanie niska .... ale może się mylę.... przyjżę się bliżej aukcjom na mleczka, może sama skorzystam ;D ;D ;D

reklama
Adaś ostatnio ciagle by pił. Dziennie idzie mi 300ml herbatki i cały soczek. I ostatnio przedkłada zwykłe Bebiko 2 na 2R albo 2GR, szczególnie w nocy (dalej budzi się na mleczko około 4)

mojej Mai tez sie ostatnio pozmieniało, na poczatku uwielbiała zupki i nie chciała piś, a teraz dużo pije, ale najlepiej te soki klarowane, bo te gęste to nadal niezbyt jej wchodza, uwielbia owoce/deseki, a zupki sa be.

moje Olo soczki wszystkie są dobre.... nawet te z rumiankiem i melisą.... klarowane .przecierowe... wszystko może być, zupki też są OK szczególnie dynia z ziemniakami:) ale za to żadnych deserków nie chce jeść.... ale jak rozrobię deserek z wodą lub dodam łyżeczkę bebilonu to też OK. ogólnie nie lubi jabłek... ale ostatnio kupiłam deserek brzoskwiniowy i zobaczę czy zje :)

A mój synek nie przepada za sokami klarownymi ale za to uwielbia przecierowe. A herbatka nadal jest be. Chociaż ja myślę sobie że to wynika z tego że nie chce pić przez smoczek tylko przez ustnik. A że dziurka duża to herbatka leci dość szybko...bo łyżeczką to wypije i soczki klarowne też ale kto to widział poic dziecko łyżeczką ;) w domu to jeszcze ale na spacerze? Biorąc pod uwagę predkość machania rączek :) Deserki wcina aż mu się uszki trzęsą ale preferuję jabłko-banan lub samo jabłuszko, zupki z przewagą marchewki też wciągnie, z mięskiem troszkę gorzej idzie. Ale najbardziej to lubi kaszki: bananową i malinową. Miseczkę by wylizał :D

W jaki sposób mieszacie kaszki, żeby niebyło grudem. Mi to jakoś niewychodzi. Chyba mam dwie lewe ręce.

Najpierw mieszać w butelce a później na miseczkę czy odrazu na miseczce tylko wsypywać kaszkę potroszku? ???

reklama
Ja mieszam w butelce dość energicznie. Grud nie ma.
Słuchajcie tak się zastanawiałam czy nie zacząć przyzwyczajać Adasia do picia wody, mineralnej oczywiście. W końcu te herbatki są dość słodkie o soczkach nie wspominajac a jak zaczną już wreszcie wyrastac ząbki to trzebaby unikać za dużych ilości cukru. Moja szwagierka daje tak pić wodę swojej teraz już 3 letniej córeczce i jej ząbki są jak perełki. Natomiasy córka kuzynki -4-latka ma straszną próchnicę na mleczakach dlatego że pije dużo słodzonej herbatki i soków. A wiecie jak to jest z higieną buzi maluchów- jedne chętnie myją ząbki drugie ani rusz. Tylko nie wiem jaką wodę możnaby mu podać.
A zresztą on ostatnio wcale nie chce jeść. Np. wczoraj wypił 170ml o 18. Potem zawsze pije kaszkę ok 22, nie chciał. Całą noc nic nie pił (a zawsze pije ok 4) tylko 5 razy się budził i chciał tylko herbatki. Rano o 5:30 wypił tylko 80ml i teraz dopiero o 10:30 120ml. Normalnie nie wiem co się z nim dzieje.

Do góry