reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie sztuczne

dr.Witta nie próbowaliśmy......

ale muszę się pochwalić..... OLO zaczyna się do łyżeczki przekonywać i dziś pierwszy raz z uśmiechem na ustach"wtranżolił" cały słoiczek zupki jarzynowej.... mam nadzieję że jest to uwieńczenie moich prawie 3 tygodniowych starań nauki jedzenia łyżeczką..... i mam nadzieję że już tak zostanie.... O0 :o :o

reklama
Pycha jeśli piszesz o dyni z Bobovity to śpiesz się kochana i szukaj w sklepach tego słoiczka bo jak byłam u mie na osiedlu to przyjechał przedstawiciel i słyszałam jak mówił że dynię przestają robić bo mało schodziła... :mad: Mojej Julce też to bardzo smakuje więc nie mam pojęcia dlaczego to wycofują... ??? ???

mACIEK ZAJADAŁ SIE DYNIA Z ZIEMNIACZKAMI ALE Z HIPPA.

MUSZE SIE WYBRAC NA ZAKUPY BO SKONCZYŁ MI SIE ZAPAS OBIADKÓW A TU SWIATA IDA :(

estenskar pisze:
ithildin czytalam gdzies,ze jezeli cos jest czesto podawane dziecku laergicznemu,to moze w koncu zaczac uczulac. trzeba jak najbardziej rozserzac diete maluszka,zeby do tego nie dopuscic.

Świetnie, to ja mam w repertuarze tylko pietruszkę i buraczka na zmianę :mad: i też nie wiem co mam zrobić, bo na marchewkę Olko jest uczulony, a z warzyw, które mogę zrobić sama zostaje głównie por i seler - a to przecież bardzo uczulające, więc się boję... no nic, dziś chyba spróbujemy znów brokułow, a ta wysypka z buzi schodzi, jestem pewna, ze to była jednak skaza, tylko mnie zmyliło to, że policzki były czerwone... Estenskar, a czy myslisz, że mogę spróbować za jakiś czas jeszcze raz z marchewką, czy znowu będzie wysypka?
a w ogóle to jak z mięskiem? czy to już ? :)

rany,popsul mi sie komputer i pracuje w trybie awaryjnym :mad:
ithildin mysle,ze z marchewka dobrze byloby poczekac,moze znowu byc wysypka. a z alergikami to jest tak,ze wszystko zaczyna sie podawac o miesiac pozniej. my Filipowi wprowadzalismy deserki dopiero w 5 miesiacu.
jak to dynie chca wycofac?? :mad: Filipowi tak smakuje,ze az mu sie uszy trzesa ;D dostalam przedwczoraj paczke z Hippa i tam wlasnie byla dynia z ziemniaczkami i soczek jablkowy

reklama
estenskar a jaka jest definicja słowa "alergik"? :) ja nie wiem czy Olka mozna nazwać alergikiem, w sumie poza malutką skazą i wysypką po marchewce nic mu się nie dzieje... poza tym my musielismy podawać zupki nawet wcześniej, ze względu na obniżony poziom wapnia... w każdym razie po wczorajszych brokułach jest w porządku póki co, a ta niby skaza to zastanawiam się czy to nie jest reakcja tylko i wyłącznie na ser żółty. W końcu mój udział w karmieniu jest bardzo niewielki, więc dziwne że jak ja sobie pozwolę na nabiał to jest reakcja, a na mleko sztuczne (bebilon) nie ma żadnej... ???
poza tym ryzyko wystąpienia alergii u Olka jest tylko połowiczne - ja nie jestem alergikiem w żadnym wypadku, a tata Olka własciwie tylko na kurz...

Do góry