reklama
iskierka 2810
Fanka BB :)
Wez nie strasz kobieto!!!!!
m_j
Mamy październikowe 2007
uff...naczytałam się troszkę tego dokarmiania tu u Was i waszych problemów i widzę, że sama nie jestem..
Ja dokarmiam NAN HA1, kiedy Aisha skończyła 1 tydzień...Strasznie płakała i okazało się, że z głodu...Moje mleko w cycach jej nie wystarczało:-(
Zapisuje od tego momentu w kalendarzu każdego dnia ile i o której, którego mleka pije..bowiem ściagam jej ręcznia sama swoje ile moge i podaje - starając sie jak najwięcej swojego..choc to nie łatwe, bo produkcja nie za duża:-(I wychodzi na to, że moje mleczko służy jedynie do przepajania:-(między sztucznymi:-(
No i jeśli chodzi o zuzycie dziś to sztuczne co ok. 3,5-4godziny w ilości 60ml przepojone w międzyczasie ok 70-80ml mojego ścigniętego mleczka, czyli w sumie tak ok. co 1,5 godz podaje jej butle..to dobrze..????
A w nocy np. jak zjadla o 22.00 - 120 ml sztucznego to wstała o 1.45 i wsunęła 80ml mojego ściągniętego i 50ml sztucznego po czym wstała o 6.00 i zjadła 70ml sztucznego a po nim o 7.50 80ml mojego ściągnietego...Nie wiem czy to słuszny harmonogram czasowy...ale nie płacze z głodu..
Co wy myślicie o tym..????
Ja dokarmiam NAN HA1, kiedy Aisha skończyła 1 tydzień...Strasznie płakała i okazało się, że z głodu...Moje mleko w cycach jej nie wystarczało:-(
Zapisuje od tego momentu w kalendarzu każdego dnia ile i o której, którego mleka pije..bowiem ściagam jej ręcznia sama swoje ile moge i podaje - starając sie jak najwięcej swojego..choc to nie łatwe, bo produkcja nie za duża:-(I wychodzi na to, że moje mleczko służy jedynie do przepajania:-(między sztucznymi:-(
No i jeśli chodzi o zuzycie dziś to sztuczne co ok. 3,5-4godziny w ilości 60ml przepojone w międzyczasie ok 70-80ml mojego ścigniętego mleczka, czyli w sumie tak ok. co 1,5 godz podaje jej butle..to dobrze..????
A w nocy np. jak zjadla o 22.00 - 120 ml sztucznego to wstała o 1.45 i wsunęła 80ml mojego ściągniętego i 50ml sztucznego po czym wstała o 6.00 i zjadła 70ml sztucznego a po nim o 7.50 80ml mojego ściągnietego...Nie wiem czy to słuszny harmonogram czasowy...ale nie płacze z głodu..
Co wy myślicie o tym..????
Dziewczyny na jakiej wodzie robicie dziecia mleko?? na jakies specjalnej dla dzieci albo nie gazowanej w butelkach czy na takiej normalnej z kranu???
zwykła kranówa, to tak jak z wygotowywaniem butelek.
Bez przesady :-)
Dziewczyny - czy piersi nabyte po porodzie całkowicie znikają po zaprzestaniu karmienia piersią ??? :-)
I jak jeszczed długo piersi będą produkować mleko ???
Nie odciągam już od Tygodnia - zastojów nie mam - ale pomimo tego czasami wieczorem kapie mi mleko
Cały czas więc noszę wkładki laktacyjne ale zastanawiam się ile jeszcze będę musiała to robić ???
Diana ja skończyłam Wika karmić w październiku rok temu, a mleko miałam aż zaszłam w następną ciążę w lutym czyli przez 4 miesiące...
dziewczyny czy to ile dokarmiac, ile razy i w jakich porach powinno sie skonsultowac z pediatra czy na podstawie wlasnych obserwacji dziecka?
czy trzymacie sie sztywno zalecen na opakowaniu mleka ze tyle a tyle ml dawac w danym tygodniu czy miesiacu czy ile dziecko zje?
czy trzymacie sie sztywno zalecen na opakowaniu mleka ze tyle a tyle ml dawac w danym tygodniu czy miesiacu czy ile dziecko zje?
reklama