reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie sztuczne!

reklama
no ja pamiętam jak w tamtym roku była afera bo w którejś źródlanej wodzie było jakieś paskudztwo
i jakieś robaki sie chyba z tego wykluwały
:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

więc czasami lepsza kranówka
:sorry2:

Ja uzywam wody gerbera, bo nie musze gotowac, tylko do podgrzewacza wkaladam, ale jak akurat nie mam tej wody to gotuje kranowke i wszystko jest ok. Jesli chodzi o herbatki to ja podaje koprowa i hippa uspokajajaca.

uff...naczytałam się troszkę tego dokarmiania tu u Was i waszych problemów i widzę, że sama nie jestem..:zawstydzona/y:

Ja dokarmiam NAN HA1, kiedy Aisha skończyła 1 tydzień...Strasznie płakała i okazało się, że z głodu...Moje mleko w cycach jej nie wystarczało:-(
Zapisuje od tego momentu w kalendarzu każdego dnia ile i o której, którego mleka pije..bowiem ściagam jej ręcznia sama swoje ile moge i podaje - starając sie jak najwięcej swojego..choc to nie łatwe, bo produkcja nie za duża:-(I wychodzi na to, że moje mleczko służy jedynie do przepajania:-(między sztucznymi:-(

No i jeśli chodzi o zuzycie dziś to sztuczne co ok. 3,5-4godziny w ilości 60ml przepojone w międzyczasie ok 70-80ml mojego ścigniętego mleczka, czyli w sumie tak ok. co 1,5 godz podaje jej butle..to dobrze..????

A w nocy np. jak zjadla o 22.00 - 120 ml sztucznego to wstała o 1.45 i wsunęła 80ml mojego ściągniętego i 50ml sztucznego po czym wstała o 6.00 i zjadła 70ml sztucznego a po nim o 7.50 80ml mojego ściągnietego...Nie wiem czy to słuszny harmonogram czasowy...ale nie płacze z głodu..
Co wy myślicie o tym..????

Dziewczyny na jakiej wodzie robicie dziecia mleko?? na jakies specjalnej dla dzieci albo nie gazowanej w butelkach czy na takiej normalnej z kranu???

zwykła kranówa, to tak jak z wygotowywaniem butelek.
Bez przesady :-)

Dziewczyny - czy piersi nabyte po porodzie całkowicie znikają po zaprzestaniu karmienia piersią ??? :sorry::-)
I jak jeszczed długo piersi będą produkować mleko ???
Nie odciągam już od Tygodnia - zastojów nie mam - ale pomimo tego czasami wieczorem kapie mi mleko :cool:
Cały czas więc noszę wkładki laktacyjne ale zastanawiam się ile jeszcze będę musiała to robić ???

Diana ja skończyłam Wika karmić w październiku rok temu, a mleko miałam aż zaszłam w następną ciążę w lutym :cool2: czyli przez 4 miesiące...

dziewczyny czy to ile dokarmiac, ile razy i w jakich porach powinno sie skonsultowac z pediatra czy na podstawie wlasnych obserwacji dziecka?

czy trzymacie sie sztywno zalecen na opakowaniu mleka ze tyle a tyle ml dawac w danym tygodniu czy miesiacu czy ile dziecko zje?

reklama
Diana - ja juz od jakis 5 czy 6 tygodni nie daje swojego mleka, a nie sciagam od miesiaca i mleka juz dawno nie mam. Jesli Ty nadal masz, zglos sie do swojego gina, zeby Ci zapisal tabletki na zasuszenie pokarmu.

Do góry