Dziekuję dziewczyny za rady...
Aisha dobrze akceptuje te mieszanki mleczka (sztuczno-mojego) - o co się obawiałam początkowo...zmieniam jej czasem proporcje, w zależności od zapasów swojego mleczka jakie mam - zwykle jest to z przewaga sztucznego...Wypróżnia się ładnie - robi 2-3 kupki dziennie, więc myslę że dobry efekt...W sobotę wciągnęła 130 ml - to był rekord w ciągu ostatnich kilkunastu dni...
W nocy niestety 2razy pobódka to norma...
Może rzeczywiście spróbuje z tym nocnym przepajaniem...
Mam pytanie..czy wasze dzieci śpią ze smokami..??? Bo moja zasypia ze smokiem, a potem śpi bez jak jej wypadnie (ale nie płacze)...budzi się na mleko dopiero...
Ile razy przepajacie dzieci w ciągu doby..?Czy po każdym sztucznym mleczku..? Bo ja podaje Aishy tak jakieś 1,5-2,0h po mleku i wypija ok.20ml herbatki...Czy to normalnie czy za mało?
tulipanek - ona juz dobre 2 tygodnie wpycha całe piąstki do buzi, niemal czasem kończy się to odruchem wymiotnym, ślini się bardzo - więc myslę, że to zwiastuny ząbków także...
Diana - kurde...ale Aisha nie ciągnie cycocha...
pije z butli..nawet jak jej więcej naszykuje, to nic z tego...
a do piątku była na przemiennym karmieniu (sztuczne/moje) od piatku na mieszankach mlecznych (sztuczne-moje)
yulkana - to samo mówi mi mama, że najważniejsze że przybiera na wadze i je systematycznie - a ilość nie gra roli - bo Aisha chyba do drobniutkich dzieci będzie należeć...;-)
Ja byłam podobno strasznym niejadkiem w okresie niemowlęcym - mama mi powiedziała, że mając roczek uzyskałam zaledwie 9kg...a Aishunia ma już 5,7kg...