reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie, pytania i porady :)

Zauważ jak Maluszek ssie przez te 5 minut? Słyszysz przełykanie?
Moja córcia miała podobnie - do trzech miesięcy niemal wisiała mi na cycu a potem z dnia na dzień się to skracało - tyle, że wyraźnie było słychać ssanie, wcześniej nie było to aż tak intensywne. I widać było jak pierś opróżnia się z tego mleczka.
Więc sądzę, że jest dokładnie tak jak napisała Eliza - malutka nauczyła się ssać i nie potrzebuje godzinnego tulenia się do cyca - teraz jest tyle interesujących rzeczy wokół, że przebywanie non stop przy cycu nie jest już tak ciekawe jak kiedyś ;)
Laktacją nic się nie martw - nasze piersi produkują wystarczają cą ilość mleczka dla naszych maluszków ;) Ja pod koniec karmienia myślałam, że już nic w piersiach nie mam bo miałam miękkie, mniejsze niż na początku a córa i tak na noc i w nocy coś tam ssała, jak zakończyłam karmienie to musiałam co jakiś czas laktatorem sobie odciągać bo tyle tego mleka mi się uzbierało jak Malutka nie ssała! W szoku byłam! Także, mimo że go nie widać to jest i robi się na bieżąco ;)
Powodzenia!

reklama
U mnie jest to samo:-)i tak właśnie myślę, że już dobrze umie ssać, a poza tym jest tyle interesujących rzeczy dookoła:-) Bywa więc, że i 5 godz nie je....ale tylko w dzień, w nocy tradycyjnie co 2 godz. Choć wczoraj od 22 do prawie 6 spała...:-)

hehe nie zawsze. jezeli dziecko zjadlo i bierze piastki to moze poprostu odkryło ze raczki ma i ze moze je do buzi wkładac, Moj Miki miał taki okres (mial 2mies) ze tez wkładal raczki do buzi i kiedys zostawilismy malego z tesciową na chwile to po 0,5h dzwonili ze maly est glodny bo wklada rece do buzi a to nie bylo to, bo jadl przed naszym odjazedm. Niedlugo pewnie mu to przejdzie. wkładaj mu zabawki do raczki, moze smoczka do buźki czy cos:-)

Moja mała nadal ssie swoje piąstki. czasem słychać odgłos cmokania. Może się nie najada. Prawie zawsze zasypia mi przy karmieniu. Nie pomaga wybudzanie, zabieranie jej piersi, głaskanie za uchem,po policzku,po stópkach-NIC. Jak odstawię ja i rozbudzi się to przy ponownym przystawieniu i tak zasypia....

Czy któraś z mam używała Kubeczka dla niemowląt Medeli? Mała nie akceptuje żadnej butelki i smoczków.

Moja mała nadal ssie swoje piąstki. czasem słychać odgłos cmokania. Może się nie najada. Prawie zawsze zasypia mi przy karmieniu. Nie pomaga wybudzanie, zabieranie jej piersi, głaskanie za uchem,po policzku,po stópkach-NIC. Jak odstawię ja i rozbudzi się to przy ponownym przystawieniu i tak zasypia....

Czy któraś z mam używała Kubeczka dla niemowląt Medeli? Mała nie akceptuje żadnej butelki i smoczków.

A jak waga małej i co mówi lekarz??

reklama
skoro tyle przytyła to nie ma problemu. Mój synek jadł może po 5 min ale widocznie pokarm jest bardzo wartościowy (nie wiem jak inaczej napisać) i mój synek nawet miał refluks, niedługo jadł i mimo to dobrze przybierał na wadze.
Skoro mała jest szczęśliwa i zdrowa to nie ma co się martwić. A ja zaczynałam nasze karmienie modyfikowanym od strzykawki bo Ignaś też nie lubił smoczków.

Do góry