reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

reklama
SUGAR ja też jeszcze karmię. u nas udało się wdrożyć plan cyc rano i wieczorem ew. w nocy, jednak przez zęby/ pogode/ inny niezależnie ode mnie czynnik cos się młodej popitoliło i jak noworodek tylko mleko z piersi by piła :/

Efcia, a napisz jak wygląda przykładowy jadłospis Olusia?

6 - cycuś
8 - cycuś
9 - śniadanko (słoiczek typu deserek, albo trochę grani+gotowane jajko)
12 - obiadek (słoiczek obiadku)
14 - cycuś
w międzyczasie coś z naszego talerza
17/18 - kaszka na mleku mm
20.30 - cycuś

poza tym soczki, herbatki

Ja też jeszcze karmię Alę, a ma 8 i pół m-ca. Oczywiście staram sie ograniczać do 4 karmień na dobę. Jednak je za mało stałych pokarmów moim zdaniem- dlatego dosyca się cycem... Już bym odstawiła, ale jak to zrobić, jak nie ciągnie z butli niczego poza herbatką?

MartaALA,jak w ogóle chce pić z butli,to już sukces:tak:.Jeli jestes naprawde zdecydowana na odstawienie,to,niestety,tylko radykalne metody tu skutkują- koniec z cycem i już,dziecko w końcu "załapie",że mleczkiem z butelki można się najeść.Ale to Ty musisz zdecydowac,czy to juz teraz koniec,czy jeszcze trochę pokarmisz.Moi obaj starsi synowie byli totalnymi cycoholikami- nawet picie z butelki nie wchodziło w grę.W momencie odstawienia były oczywiście protesty,ale szybko załapali,o co chodzi z butelką i było ok.A może omiń juz butle i próbuj dawac mleko z kubeczka?A w ogóle to czy chodzi o butlę,czy ona w ogóle nie chce innego mleka ,niż Twoje?Próbowałaś jej dawac mm?

Ja też nadal piersią karmię. Rano przed pracą, po pracy i wieczorem. W sumie chciałabym odstawiać bo mały chętnie wszystko inne zjada i w dzień to "cyckiem" więcej się bawi niż je ale niestety moje piersi nagle zaczęły znowu produkować więcej mleka. Już mi się tak nie zbierało a teraz znowu kamienie mi się robią :wściekła/y:

reklama
oj, to nie zazdroszcze, u nas mleczka w sam raz, a balam sie, ze przez @ strace pokarm, ostatnio wymyslilam, ze jednak bede karmic do wiosny, zobaczymy czy sie uda,
mm nadaj pluje

Do góry