reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

Dziewczyny karmiace piersia, czy moglybyscie mi napisac plan waszego dziennego jadlospisu dla dzieci?

ok 6-7 cyc w łóżeczku spanko
ok 9 cyc
o 10 kleik ryżowy
obiadek ok 12-cyca po godzinie obiadek- albo słoiczk albo gotowany
15 kaszka mleczna (ze względu na moją pracę )
17 jakiś deserek,
18 cyc ,
ok21 po kąpieli cyc i sen do rana
casami jak się przebudzi ok 22-23 to cyc
miedzy czasie jakieś chlebki, ciateczka, chrupki kukurydziane, skubanie mojego obiadu, no i stasndardowo po każdym posiłku musi się napić więc cyc:-p
ze 2 strony przed Twoim postem ja i jeszcze kilka dziewczyn napisałyśmy ;-) możesz sobie zerknąć i porównać z innymi również:-)

reklama
a u nas jakis kryzys cyckowy albo samoistne odstawienie :-( mleko mam, ale odkad maly pije systematycznie mleko z butki jak jestem w pracy to odmawia cyca, zaciska zeby i czeka na butelke :wściekła/y:, mleko mam i mam...... dzisiaj wyciagnelam kapturek i troche pojadl, nie ma to jak plastik, je tylko przez sen i w nocy cyca

mój synio wogóle niezaakceptował butli, jak jestem w pracy to pije z kubeczka, jak wracam rzuca się na cyc. Trochę sie balam o niego w te upały bo to picie z kubka jeszcze troche nieporadne jest i mam wrażenie że pije za mało.
Co dziwne mały nie chce jeść jak ja go karmię obiadkiem czy owocami a od babci , taty je chętnie.

mój synio wogóle niezaakceptował butli, jak jestem w pracy to pije z kubeczka, jak wracam rzuca się na cyc. Trochę sie balam o niego w te upały bo to picie z kubka jeszcze troche nieporadne jest i mam wrażenie że pije za mało.
Co dziwne mały nie chce jeść jak ja go karmię obiadkiem czy owocami a od babci , taty je chętnie.
Z jednej strony dobrze bo ci cyca ciagnie a nie butle, a jesli chodzi o obiadki to moze dlatego ze mama jest od cyca a reszta od reszty :-D

Dzisiaj maly sciagnal cyca o 3:30 a tak niccc dzisiaj o 9 rano jak mu dalam to mnie ugryzl jak nie wiem co i jeszcze mocno zacinal :wściekła/y:

Z jednej strony dobrze bo ci cyca ciagnie a nie butle, a jesli chodzi o obiadki to moze dlatego ze mama jest od cyca a reszta od reszty :-D

Dzisiaj maly sciagnal cyca o 3:30 a tak niccc dzisiaj o 9 rano jak mu dalam to mnie ugryzl jak nie wiem co i jeszcze mocno zacinal :wściekła/y:
hehehe a to urwis..

u nnas wczoraj i dzis zostallo zjedzone po ćwierć słoiczka bananka!!!!! oczekujemy braw :D
pj cięko nam to idzie ciężko... ja już mam dość on głodny nie najada sie samym mlekiem więc max co 2 godziny woła, a jak byly upały to w spzitalu co 15 minut na cycu wisial. Wykańcza mnie to już.

U nas nadal cyce w obrocie a w dodatku 2 dni temu mialam jakis nawal, bo po raz pierwszy mi kapalo z cycy! A z prawego to prawie ciurkiem, sdzczegolnie jak karmilam lewym.
Alan juz ladnie je inne posilki w ciagu dnia, ale nadal nie chce pic, i to glownie z tego wzgledu podaje mu cyca w ciagu dnia.
Obecnie nasze karmienie wyglada mniej wiecej tak:
ok 6-7 cyc
ok 8-9 kleik kukurydziany na mleku z dodatkiem jakis owockow(ze sloiczka, 1/3 lub 1/4)
ok 12-13 obiadek
ok 16 deserek(owocki)
ok 19 kleik na wodzie
ok 20 cyc
i kilkakrotnie w cagu nocy cyc

W ciagu dnia podaje cyca miedzy godzina 7 a 20 ok 2-3 razy, mam plan, aby w ciagu miesiaca z tego zrezygnowac w ogole...Acha, samego mojego mleczka nadal nie chce ani z butelki, ani kubeczka ani lyzeczki. Miesdzanki tez nie. Czasem ciut popije woddy przegotowanej a jednego ddnia(niestety tylko jednego i to przez caly dzien) wypil z 70ml soku jablko-marchew

Kilkolek gratuluję bananka, my próbujemy jutro :-)

ja ostatnio zrobiłam 6 godzinną przerwę w karmieniu i efekt był taki, ze przez 3 dni walczyłam z zatkanym kanalikiem. Cyc mnie bolał przy najmniejszym dotknięciu, chyba miałam już początki zapalenia, bo trzęsło mnie i miałam gorączkę. Na szczęście pomogło karmienie spod pachy i delikatne masowanie, jak mała pociągnęła tak wszystko ładnie zeszło :-)

reklama
hehehe a to urwis..

u nnas wczoraj i dzis zostallo zjedzone po ćwierć słoiczka bananka!!!!! oczekujemy braw :D
pj cięko nam to idzie ciężko... ja już mam dość on głodny nie najada sie samym mlekiem więc max co 2 godziny woła, a jak byly upały to w spzitalu co 15 minut na cycu wisial. Wykańcza mnie to już.
brawo, brawo brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Michas jestes wielki !!!!
Oj cieszcie sie ze cyckujecie
a my tez nadal cycamy ale ja już wysiadam i próbuje na sile butle a on ni hu hu w histerię wpada :-:)-:)-:)-:)-(
jeszcze troche i moj bedzie w histerie wpadal jak mu cyca dam :((((
jak tak mozna wlasna matke tak traktowac ?????
Kilkolek gratuluję bananka, my próbujemy jutro :-)

ja ostatnio zrobiłam 6 godzinną przerwę w karmieniu i efekt był taki, ze przez 3 dni walczyłam z zatkanym kanalikiem. Cyc mnie bolał przy najmniejszym dotknięciu, chyba miałam już początki zapalenia, bo trzęsło mnie i miałam gorączkę. Na szczęście pomogło karmienie spod pachy i delikatne masowanie, jak mała pociągnęła tak wszystko ładnie zeszło :-)

To teraz juz wiem czemu od trzech dni mam goraczke po 38, mlody nie sciaga mi mleka i ciekawe co mi sie tam narobi, myslicie zeby sciagac pokarm? bo przeciez na sile nie bede go karmic jak ma juz dosc to moze lepiej zeby laktacja sama sie zahamowala, tylko z drugiej strony nie chce se diabla narobic

Do góry