reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

reklama
całkiem odwaznie.. a Ty tu o pierwszym jabłuszku piszesz, w zanadrzu takie grube działo trzymając :/
grube, nie grube, już jak Kuba się urodzil WHO zalecało podawać gluten od 5 miesiąca i moja pediatra kazała podawać i wtedy i teraz. Kiedys bylo inaczej ale dla mnie to nie nowość, bo nieduża różnica między dziećmi.
Z reszta już kiedyś intensywnie dyskutowałysmy o tym glutenie.
Młody manny nie ruszy ani żadnej innej kaszki, więc daję skórkę od chleba. Jedzeniem to tego nie można zbytnio nazwać ale ssie zawzięcie i gluten pochłania.

grube, nie grube, już jak Kuba się urodzil WHO zalecało podawać gluten od 5 miesiąca i moja pediatra kazała podawać i wtedy i teraz. Kiedys bylo inaczej ale dla mnie to nie nowość, bo nieduża różnica między dziećmi.

Co do glutenu to ja mam ciągle wątpliwości i chyba raczej - nie podam teraz. O ile dobrze zrozumiałam, to ten gluten po 5-tym m-cu to nie jest zalecenie WHO (http://www.osesek.pl/images/stories/pdf/protest.pdf) tylko polskich lekarzy.

No, ale ja generalnie taka strachliwa jestem i to rozszerzanie diety mnie przeraża - do tej pory nawet nie dopajałam Ali wodą ani herbatką, z butelki piła 2 razy w 1-2 dniu życia... :):)

kaszka a chleb - dla mnie duza róznica. W chlebie sa polepszacze, sól i cukier.. Ale to tylko moja opinia ;-)

zapewne masz rację, choć chleb kupuje dobry.
agrafka, moze i polskich, ja tam się nie znam i zbytnio nie zagłębiałam w temat. Ufam pediatrze i to mi wystarczy.

Ja wczoraj podalam mleczko w niekapku, ale Alan sie wkurzal. jak zwykle. Nie potrafi jeszcze sam trzymac tego niekapka :/ nie wiem, jak mam go nauczyc pic... Najkochansze sa cycusie! Tylko jak tak dalej bedzie to co ja zrobie za 2 miesiace jak do pracy mam wrocic...

reklama
moja Gaja pije wodę z małej szklaneczki. Przecież nie musi od razu umieć pić sama, przez jakiś czas będzie miała jeczze we wszystkim pomoc ;-) Ela umiała pić sama z takiej szklaneczki jak miała rok. siedziałam obok i nalewałam jej do szklaneczki wody na 3 łyczki, i ona to sama wypijała, a ja dolewałam..
Royanna - masz jeszcze całe 2 miesiące :-) Alanek wzystkiego się nauczy, przeciez sama wiesz, jak wiele dla rozwoju takiego maluszka oznaczają 2 miesiące :-) zdażycie, a Ty spokojnie do pracy wrócisz, na pewno!!

Do góry