reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Martina spróbuj najpierw samą wodę, kilka razy spróbuj, jak nie będzie chciał to posłódź glukozą. Ale ostrzegam, mój nie chcieł ani samej wody ani posłodzonej ani nic, tylko cyc. Niektóre dzieci tak mają. Dziś ściągam przez dzień po trochę mleczka swojego, spróbuję mu wieczorem po kąpieli dać, może tym sposobem przyzwyczai się do butelki. Bo wieczorem mam mniej mleka a on po kąpieli wisi na cycu półtorej godziny...:eek:

A mam pytanie - pokarm stojący w lodówce już po półgodzinie nie był gładki jak krowie mleko, tylko tak się trochę rozwarstwił, jakby część wody była. Czy tak może być, czy on się po prostu zepsuł??:eek::eek::eek:

Ostatnia edycja:
reklama
mój dziuniek zaczął ulewać na maxa!!!!!!!!!! dzisiaj chlusnął mi podczas jedzenia kiedy miał cyca w buzi!!!!!!!!!!!!!!!! qurna co jest?!?!?!

ja też mam osobno d i k ale teraz mi się kończą i kupie je razem, pytałam położnej i powiedziała że można dawać te razem:-)

Mam pytanie do matek karmiących piersią: czy przy tych upałach dopajacie czymś maluchy: wodą, glukozą, herbatkami?? Bo mały ciągle by chciał cyca bo gorąco, to samo jest na spacerach:/ Kupiłam dzisiaj w aptece glukozę ale nie wiem czy ją dać mu czy samą wodę?? Help.....
ja polecam sama wode,lub ewentulanie herbatke jakas np koperkowa ja dla Damianka daje herbatke,bo wlasnie czasami wiem ze chce tylko ciupke sie napic a nie jesc,daje mu herbatke gdyz ma problemy z gazami,myslalam najpierw ze ta herbatka to jeszcze pogarsza ale nie,jest ok,maly ladnie gazuje,

a co do wiatminy to ja mam osobno wita k i witaminke d3 podaje mu w vigantolu

dziewczyny podajecie osobno witaminę K i D czy razem. bo znalazłam taką:
Vita K+D krople do wyciskania z kapsułek, 30 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
bo ja mam 2 osobne k i D po mału się kończą i nie wiem, czy znów osobno kupować, czy te, co w linku?:confused:

nie ma roznicy czy bedziesz dawac razem czy osobno. my dajemy osobno ale tez wyciskane z tej firmy. vita d dostalismy w szpitalu a vita k spory zapas od kumpeli ktora szybko przestala karmic piersia.

nataliak i jak reakcja na truskawki?

poki co reakcji brak ale zaczekam jeszcze 2-3dni zanim zjem nastepne.

Mam pytanie do matek karmiących piersią: czy przy tych upałach dopajacie czymś maluchy: wodą, glukozą, herbatkami?? Bo mały ciągle by chciał cyca bo gorąco, to samo jest na spacerach:/ Kupiłam dzisiaj w aptece glukozę ale nie wiem czy ją dać mu czy samą wodę?? Help.....

woda z glukoza to bardziej przy mleku modyfikowanym. my zabralismy wczoraj na spacer przegotowana mineralke ale leniuszek nawet jak zassala to nie chciala polykac, koncertowo wypluwala wode razem ze smoczkiem ;) bedziemy jednak probowac dalej, moze w koncu sie przyzwyczai, przed nami cale lato.

czy to mozliwe, że dziecko moze byc "za bardzo" najedzone? nie chce pic kiedy przystawiam go do piersi, a robie to regularnie co 2,5-3 godz...poprostu odrzuca tego cyca...z tym, że od dzis mam tego pokarmu znacznie wiecej, więc chyba zaczął sie nawał...
nie chce byc matka wyrodna, żeby dziecko zmuszać, ale tez nie chce, żeby przez kilka godzin nie dostało nic, bo tu takie wysokie temperatury, a to takie malutkie 4 dniowe dziecko...masakra...

pewnie jest to chwilowe , 4 dniowe dziecko działa instynktownie , zobaczysz że to się zmieni w przeciągu dnia lub dwóch

Awru u nas to samo z ulewaniem od kilku dni,wiec ja panikara wczoraj do lekarza pojechalam prywatnego.
W sumie udana wizyta,swietna pani pediatra,bedziemy korzystac z jej uslug:-)

Co do ulewania,uspokoila mnie,ze to jak najbardziej normalne,niemowleta nie maja do konca uksztaltowanego ukladu pokarmowego i poprostu nie potrafia utrzymac pokarmu w zoladku.kazala nam ukladac mala po jedzeniu troszke wyzej,to jej pomoze utrzymac mleczko gdzie jego miejsce:-)

reklama
Do góry