reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

wow :-)
a ja się jakoś boję.
choć nie powiem, ze ochotę na truskawki mam nieziemską
aga, spróbuj np na początek 3-5 truskawek i najlepiej z rana, żeby w razie czego w nocy nie jechac do lekarza, poobserwuj Tomusia jak nie będzie żadnej reakcji, to stopniowo kolejnego dnia zwiększaj ilośc

reklama
Hej dziewczyny Mam pytanie do Mam ktore karmia sztucznie i dopajaja herbatkami. Tzw pyatanie na sniadanie , ale Pyatanie natury malo sniadaniowej .-)
A mianowicie jakiego typu kupe..( interesuje mnie kolor i konsystencja) robia Wasze dzieciaczki. Poczytalam Was troche i stwierdzilam, ze i ja w takim razie zaczne dopajac Malego skoro juz zaczelam wprowadzac Humane. Skutek byl natychmiastowy chyba..wczoraj kupson wyszedl nam z pampersa na spacerze i byl w kolorze pasty jajecznej i o podobnej konsystencji..tzn moze jak taki gesta zupa krem...cos mnie to niepokoi. Dzisiaj rano po pol godzinie stekania...-.znowu to samo. Na szczescie kupa jest tylko raz dziennie..ale jednak chyba do czasu kiedy nie przejde w 100% na Sztuczne mleko przestane podawac herbatki z kopru i rumianku. a moze to normalne?

u nas 1 raz dziennie, taka zielonkawo-żółta z przewaga zielonego , konsystencji hmmm gęstej śmietany? ;-)

ja chyba też skorzystam z waszych rad i spróbuję truskawek, bo nie wyobrażam sobie nie zjeść ich przez całe lato:no: Mam nadzieje że małemu nic nie będzie, puki co jem już nie mal wszystko i Filipkowi nic nie jest więc może i truskawki zaakceptuje..:)

Mam pytanie do mam karmiących mlekiem modyfikowanym. Moja Maja zjada co 3 godziny po 60 ml czy to wystarczająco? Na opakowaniu jest napisane, że w jej wieku powinna jeść po 90 ml ale ona zje 60 i jest spokój, 3 godziny wytrzymuje...

Alis jesli na 3 godziny jej wystarcza to jest ok... mój Antos jadł tyle przez pierwszy tydzień... dopiero później sie rozruszał a teraz ma juz przeszło miesiąc i nigdy nie zjadł pełnych 130ml jak jest niby zalecane...

Strega co do kupki to u nas około 2-3 razy dziennie i jest żółta... chyba gęsta smietana to dobre okreslenie... a zresztą ilośc kupek jak zauwazyłam zależy od tego jak duzo pije herbatki

Mam pytanie do mam karmiących mlekiem modyfikowanym. Moja Maja zjada co 3 godziny po 60 ml czy to wystarczająco? Na opakowaniu jest napisane, że w jej wieku powinna jeść po 90 ml ale ona zje 60 i jest spokój, 3 godziny wytrzymuje...

nie sugeruj sie tak do konca tym co jest napisane na opakowaniu bo np wg tego co jest na nan ha 1 noworodek powinien jesc 90ml 8razy na dobe co jest praktycznie niemozliwe w pierwszych dniach zycia.

reklama
Alis jesli na 3 godziny jej wystarcza to jest ok... mój Antos jadł tyle przez pierwszy tydzień... dopiero później sie rozruszał a teraz ma juz przeszło miesiąc i nigdy nie zjadł pełnych 130ml jak jest niby zalecane...

Strega co do kupki to u nas około 2-3 razy dziennie i jest żółta... chyba gęsta smietana to dobre okreslenie... a zresztą ilośc kupek jak zauwazyłam zależy od tego jak duzo pije herbatki

Ufff no to mi ulzylo z ta kupa...konsystencja smietany albo zupy krem ..idealnie...tylko czmeu one brudza tak calaaaaaaaaaa pupeeee .-)))

Do góry