martina969
Filipowa mama
mam pytanie: czy któraś z Was która karmi piersia je fasolke szparagową lub szpinak?? Bo czytałam przed chwilą że można, a wydawało mi się że fasolki nie powinno się jeść:/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
fasolka szparagowa to nie fasolka ziarenkowa.. ziarenkowej pod kazdą postacia powinno się unikać.. jest to dojrzała fasola mająca bardzo dużo składnikow wzdymających.. fasolka szparagowa tego nie ma... a szpinaku czemu nie?? szpinak można jak najbardziej ale uważaj na czosnek w szpinaku.. nie za dużo...mam pytanie: czy któraś z Was która karmi piersia je fasolke szparagową lub szpinak?? Bo czytałam przed chwilą że można, a wydawało mi się że fasolki nie powinno się jeść:/
mam pytanie: czy któraś z Was która karmi piersia je fasolke szparagową lub szpinak?? Bo czytałam przed chwilą że można, a wydawało mi się że fasolki nie powinno się jeść:/
macie jakiś patent na to żeby rozpoznać kiedy dziecko jest głodne a kiedy ssie łapki i mieli jęzorem tak po prostu?
M wziął ją na ręc e, a ta usnęła nim zdążyłabym policzyc do 3. ona chyba po prostu taka zmeczona była... :/
a nie wydaje Wam sie ze dzieci przez ostatnie dni tak czesto chca jesc bo jest goraco i chce im sie po prostu pic?
ma taka lekko czerwona kaszkowata wysypke na calym brzuszku i troche na nozkach, reszta cialka czysta poza buzia na ktorej jakis tradzik i potowki albo cholera wie co jeszcze. mam juz serdecznie dosc...
witam sie :0 my od wczoraj dokarmiamy sie teraz bebilonem 1 , narazie oki pijemy tez herbatke rumainkowa i z kopru ale wiecej jednak jest jeszcze na moim mleku raz z cyca raz z butli sciagnietego jakos dajemy rade ale nie wiem jak długo bo mleko sie konczy w cycach...ważne że mala na wadze przybiera i ma juz 4015g wiec za 12 dni przybyła nam 605 g .pozdr
dzięki za poradęto dziś na obiad szpinak
![]()
O, to super:-)no to karmimy sie dalej piersia - alergii pokarmowej brak![]()
Malina u mnie ze spaniem podobnie,
marudny jest, dziś od 6 nie spi i płacze, wariuje
rozebrałam go do pampersa, bo taki upał.. w koncu do wozka włozyłam, przeszłam się po podwórku i usnął..
ciekawe na jak długo ...
Jeszcze troche i sama będziesz to rozpoznawać doskonale. Że jak tak zapłacze - to głodny, a jak w inny sposób to znudzony, a w jeszcze inny - boli mnie coś...
Zaczniecie rozpoznawac, ze ten placz to ma swoj tembr i koloryt i na każdą dolegliwość jest inny...
każda mama uczy sie własnego dziecka... a potem zna je najlepiej...
Z moją laktacją jest tak że jej właściwie nie ma. Tydzień przystawiałam małą co karmienie i dodatkowo w wolnych chwilach używałam laktatora. Ściągałam maksymalnie ok. 10 -15 ml mleka z obu piersi...Narazie nic nie będę robić, poczekam może sama zaniknie a jak nie to pójdę do lekarza i poproszę o tabletki.