reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

moja herbatkę pije z butli, ale chyba kupię jej te ustniki do butelek z aventu. Niestety ten kubek z lovi się nie nadaje:(.
Ale mam jeszcze ten "kapek"...muszę kiedyś ten wypróbować:tak:

reklama
ja tez pierwsze slysze o zaswiadczeniu od alergologa.U nas w przychodni tez ok 10 puszek na miesiac,na jednej recepcie mam 2 puszki mleka,bo jak jest wiecej to podobno problemy sa z realizacja w aptece.

pediatra ma prawo chciec zaswiadczenia o alergii od alergologa zeby wypisac recepte na bebilon pepti czy nutramigen.

Nawet ma obowiązek. Do roku czasu jeszcze wypiszą bez zaświadczenia, ale już od ok9-10 mż zaczynają się upominać o to zaświadczenie.
Pediatra może mieć nieprzyjemności, jeśli potem bez zaświadczenia przepisze mleko dla alergika.

nie wiem,jaki to problem moga miec w aptece.kiedys jak bylam w przychodni po recepte i facet przede mna chcial 8 puszek na jednej recepcie to nie chcieli mu wypisac tlumaczac sie wlasnie problemem w aptece.ja biore 2 recepty po 2 puszki bo wiecej tez nie potrzebujemy.
a tak na marginesie ile kosztuje u Was b.pepti?

Ja bez problemu dostaję na 1 recepcie nawet 8 opakowań. Lekarka czasami dopisuje AZS, ale nie zawsze
JA kupuję po ok 11 pln po zniżce już oczywiście 50% (P)

:baffled: Aż się u siebie zapytam w przychodni...

My na pepti dopiero trzecią puszkę pijemy, kosztuje w najtańszej w mieście aptece 22zł na receptę, bez 44

To może Ty nie miałaś jako przewlekłe na recepcie.

O co chodzi z tym "przewlekłe"? Ja zielona w tych sprawach... A nie chcę przez google szukać bo mi jakieś bzdury wskakują, nie chcę czegoś źle wyczytać

O co chodzi z tym "przewlekłe"? Ja zielona w tych sprawach... A nie chcę przez google szukać bo mi jakieś bzdury wskakują, nie chcę czegoś źle wyczytać

Na recepcie w okienku "Ch.przewlekłe" lekarz wpisuje P i wtedy przysługuje zniżka

tak własnie. A jak nie ma P, to lekarz stawia tam "X"
Nastepnym razem zapytaj pediatrę dlaczego nie wstawia "P" i zapisz się już do alergologa, jesli są wskazania u Kubusia.

Alergolog po to, byś otrzymała zaświadczenie o potrzebie stosowania mleka dla alergików.

Ale żeście mnie zaskoczyły. Mamy Bebiloon Pepti, kosztuje nas 17 zł za puszkę. W przychodni powiedziano że mogą wypisać nam na jednej recepcie 10 puszek. Nikt nigdy nie upominał się o zaświadczenie. A i my nie robiłyśmy badań.
Lekarka zaleciła to mleko ze względu na "podejrzenie skazy białkowej" jak sama powiedziała.

Czy dajeci już obiadki z dwóch dań??? Rozbijacie to jakoś w czasie? Bo Mateusz ledwo wciska zupki jarzynowej ok 150g, więc nie wiem gdzie miałby mu się zmieścić jeszcze jeden posiłek! :szok:

reklama
u nas to zależy, moje dziecko to wiecznie głodne, zupy zje dużo, a na drugie danie czasami daje mu, brokułky z makaronem, czy po prostu jakies warzywko.

Do góry