reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
Julita a mnie to dalej wygląda na depresję albo nerwicę lękową (przerabiałam to u kogoś bliskiego i widzę, że objawy są identyczne)...

hej
ja mam pytanko w kwestii kaszkowej,bo juz nie mam pomyslu na to moje dziecie, od jakiegos czasu budzi mi sie o 3 i domaga jedzenia a juz przeciez normalnie przesypialo nocki. dawalam jej kaszke mleczno-ryzowa 200ml i 40g zeby bylo rzadsze i przez smoczek przeszlo ale doszlam do wniosku ze jednak za slaba ta kaszka byla i dlatego raczej sie napijala a nie najadala i dlatego wstawala w srodku nocy na jedzonko. teraz daje 180ml i 55g i nietsty nie widze poprawy-dalej sa nocne pobudki na karmirnie... napiszcie co Wy dajecie na noc, jaka kaszke i w jakich proporcjach? moze mi to pomoze znalesc "zloty srodek" na spanie cala noc bez pobudek:)

nie ma zlotego srodka, niektore dzieci przesypiaja nocki bez jedzenia dopiero jak maja 2lata, to zupelnie normalne ze organizm ktory tak intensywnie sie rozwija moze domagac sie w nocy jedzenia, po prostu karm ja jesli tego potrzebuje zamiast kombinowac co zrobic zeby spala.

Ja na noc podaję małej 160ml mleka i do tego dwie miarki kaszki dosypuję, Majka pije to przez smoka. Do tej pory przesypiała noce ale od jakiegoś czasu w nocy budzi się na mleko i je dostaje oczywiście. Te jej pobudki to nie jest kwestia za małej ilości kaszki na noc (bo więcej nie zje), to raczej kwestia zdobycia nowych umiejętności (stanie, siadanie, raczkowanie) i to jej nie pozwala przesypiać nocy ;P Myślę, że za jakiś czas się to unormuje i znowu będzie przesypiać noce, narazie pozostaje przeczekać ten okres, bo zwiększanie ilości jedzenia tu niczego nie zmieni ;P

dokladnie, dziecko nie zje jednorazowo wiecej niz potrzebuje. niektore przesypiaja cale noce na samym mleku. u nas lena przed snem dostaje 180-200ml mleka z niewielka iloscia kaszki pszennej albo kleiku ryzowego lub kukurydzianego, zawsze sypiemy na oko tyle zeby po prostu nie bylo za geste i przeszlo przez smoczek do kaszki.

Ja podaję Lence 180 ml mleka plus łycha stołowa kaszki a jak się obudzi o 3-4 w nocy dostaje 180mm z kleikiem kukurydzianym.

reklama
Do góry