reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Wiolan - no to powiedzmy że przybrał w udka :), bo wzrostowo bez zmian, tylko czuć ciężar na klacie jak go noszę.

corina
- współczuję problemów. Normalnie mnie zmroziło jak przeczytałam o tej krwi i śluzie.

Jasiek od 3 dni robi kupę po każdym karmieniu, jak noworodek, tylko że kupa jak u starego - brązowa, rozgnieciona na pieluszce, plastelina - normalne klocki stawia :)

reklama
Wiolan - no to powiedzmy że przybrał w udka :), bo wzrostowo bez zmian, tylko czuć ciężar na klacie jak go noszę.
to mnie mój mąż uświadamiał oburzony po wizycie pielęgniarki środowiskowej... jak ona stwierdziłą, że Agata za dużo przytyła.... no w sumie miał rację, ale ja o tym nie pomyślałam.. i teraz jak mi ktoś mówi że dziecko przytyło, to ja poprawiam, że prawidłowo przybiera..... a dziecko musi mieć pampuchy na nogach.. zejdzie mu jak zacznie raczkować a potem biegać..:tak::tak:

To ile waży Twój Synek? Widzę, że nasze dzieci urodziły się dokładnie w tym samym dniu. Mój Oli waży pewnie z 8 kilo jak nic ;-) Na ostatnim ważeniu (11 września) miał już ponad 7500g.

Corina - współczuję :-:)-(

Ostatnia edycja:
Jasiek waży równo 7,5 kg. Tydzień temu był ważony i miał 7,300, więc dobił 200gramów.
Poszalałam z tym dokarmianiem, przyznaję i sama nawet się zorientowałam że to moja wina, bo go przekarmiam. Ale to wszystko przez to dokarmianie bez ustalonych zasad. Tzn jak Jasiek był głodny to po prostu robiłam flaszkę z dużą ilością mm i podawałam, a on wciągał prawie wszystko. Jak dałam 100ml. to wypił całość, jak dostał 150 ml to też obalił całość, a w sumie wcale tyle nie potrzebował. No i wpadłam w pułapkę wieczorem, bo dawałam mu butlę ze 150ml. on nie zasypiał przy niej jak zawsze, więc dorabiałam kolejną porcję, myśląc ze jak nie zasnął przy butli, to dostał mało, a to bzdura. Teraz dostaje 150ml mojego mleka, potem smoka i zasypia w ciągu 5 min.

lenkaa* a moze po prostu pic mu sie chcialo? skoro dajecie mu juz owocki i geste soczki to powinien pic do tego wode, ewentualnie herbatki albo rozrzedzone soczki. samo mleko nie wystarczy.

pewnie pić też, po części, ale na pewno też i miałam za mało mleka, dlatego dokarmiałam. Ale z tym piciem to mnie zastanowiłaś, faktycznie będę musiała Jaśkowi zacząć podawać dodatkowy napój, może stąd te gęste kupy wali.

pewnie pić też, po części, ale na pewno też i miałam za mało mleka, dlatego dokarmiałam. Ale z tym piciem to mnie zastanowiłaś, faktycznie będę musiała Jaśkowi zacząć podawać dodatkowy napój, może stąd te gęste kupy wali.

wlasnie glownie tu o kupy chodzi bo bez picia moga byc z nimi problemy, poza tym ogolnie przy stalych pokarmach plyny sa niezbedne. leniuszek wypija okolo 250ml herbatki dziennie.

słuchajcie moj Damian ulewa po merchewce z HIPP-a,o co kaman? jadl z bobovity i nic mu nie bylo,a wczoraj dostal z HIPP-a noi ulewal

reklama
Do góry