reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

dziewczyny, Leon tak samo zjada pół słoiczka marchewki lub jabłka lub marchewki z jabłkiem, ale to między posiłkami/mlekiem, i jakby ich nie było - wychodzi z mlekiem na to samo, o co chodzi? tak ma być?

reklama
Kurcze patzre,ze wasze maluchy juz wsyuwaja kaszki, sloiki i inne cuda.
a dopiero co pokonczyly lun skoncza 4 miesiace...
My dopiero od wczoraj zaczynamy tarte jablko... min bylo przy tym co niemiara. Jakies papki domowej roboity zaczniemy wprowadzac raz dziennie jak zacznie kumac jak sie je lyzeczka. Ale z tego co mi zapisala pan dr to to bedzie rosolek warzywny z jeednego ziemniaka, marchewki, cukini z kaszka kukurydziana, ryzowa czy z semolino i do tego jakies mieska no juz ze sloiczka.

dziewczyny ile na poczatku tak na pierwszy raz podaliscie kaszki kupiłam malemu z bobovity melczno ryzowa z bananami
i mysle mu ja na noc dac jutro bo wczoraj dostał jabłuszko to dzis nic nowego mu nie daje

a jak wy robiłysie jak zaczelyscie podawac nowe dania prosze o odpowiedz

widze ze po jabłuszko znaczy jednej małej łyzeczce startgo z domowego ogrodka nic mu ie jest :)

My dzisiaj ok czwartej tzn na 30-40 minut przed mleczkiem robimy drugie podejscie z jabluszkiem...zobaczymy.
wczoraj po pierwszym, troszke go przejechalo heheh....ale juz dzis rano kupa byla normalna...zobaczymy rekacje dzisiejsza.

Jak narazie rozszerzamy menu tylko o owocek przed popoludniowym mleczkiem. Pierwszy obiadekza pare tygodni.

Z papkami tez stopniowo wprowadza sie dodatkowe warzywa do rosolku ...4 dni i jedno wiecej..pewnie az nam sie w garze nie zmiesci heheh
cos czuje zew cale wieczory mi beda schodzic na te rosolki :-))))

Wydaje mi sie ze w polsce jest jedna wiekszy wybor gotowych sloiczkow juz....a moze poprosyu jewszcze nie uszowalam po wloskich suèermarketach w poszukiwaniu jakis gotowcow.

Ostatnia edycja:
Zosia wczoraj znowu dostala kaszke na noc i tez pieknie spala od 21 do 7:30.

Dzisiaj bylismy u pediatry i ma mieć 2x kaszka i 2x mleko i jedzonko ze słoiczków stosować według schematu żywienia,tego co gdzieś tutaj wklejałyście.

ale my dajemy ryzowa kaszke bobovita ,wg zalecen producenta sa 3 lyzki stolowe na 150ml,na razie daje 1 lyzke i butla

reklama
my pewnie po 4miesiacu zaczniemy deserki wprowadzac a pozniej jakies obiadki bo ja chyba od grudnia do pracy:-(nie wiem jak to bedzie tym bardziej ze maly z butelki pic nie chce:no:

U mnie za kazdym razem jest pytanie jak pani karmi?Odpowiadam piersia na co jest reakcja i niczym pani nie dokarmia??:-D
Aga a ile Tomek wazy?

Ja też dołączam się do grona pod tytułem: "tylko cycek" ;) Do pracy wracam na początku grudnia i nie mam pojęcia, jak się do tego przygotować. Chyba od 4 miesiąca zacznę powoli wprowadzać jakieś jedzonko i picie, bo inaczej możemy nie dać sobie rady :( A co się najpierw wprowadza? Zupki? Owoce? Kaszki? I jak je przygotowywać? Czy mogą być tylko z kupnych słoiczków?

Do góry