reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

Ja mam Kasiu ten laktator- elektryczny firmy tufi -i jestem z niego baardzo zadowolona. Masuj sobie piersi- ja np. miałam pozatykane kanaliki i to pomoglo..teraz tez- jak zbyt długo Mala śpi.., bądz jestem gdzieś - i dawno (tzn minęlo 4 g- a ja nie sciagnęłam pokarmu to robią się takie gulki- i piersi są cieżkie, pelne i ciutke bolą - wówczas mus ściagnać pokarm - i czesto trzeba te gulki rozmasowac- tak mi robiły polożne w szpitalu .

reklama
Dzieki Kasiu De ;) Juz go porzadnie wygotowalam i wsadzilam do woreczka to potem tylko obmyje i bedzie dobrze. W koncu jest nowy i nikt inny poza mna nie bedzie go uzywal :)

Ja mam strasznie dużo pokarmu... cycki prawie jak u Agatatje (mogę być młodszą barmanką na Octoberfest) - i też musze ściągnączasem lakatatorem bo mam wrazenie jakby mi miały ekspodować. ale najleszy lakator mna bolące cycuchy to moja corócha - zassysa lepiej niż tufi, avent i medela razem wzięte hehe ;D ;D ;D ;D

głuszek pisze:
(...) ale najleszy lakator mna bolące cycuchy to moja corócha - zassysa lepiej niż tufi, avent i medela razem wzięte hehe ;D ;D ;D ;D

Dokładnie tak! Mój Mikołaj też jest mistrzem w ściąganiu pokarmu ;D

Nie wiem czy tu pytać, ale...
Czy wasze Maluszki też mają często czkawkę? Mój Mikołaj co dziennie ma conajmniej jedna :laugh:

A co do karmienia piersią, to mam wrażenie, że lezy przy moim cycku cały boży dzień ;D Ale nie, żeby się wylegiwać, tylko autentycznie wcina! Aż tak dużo mu jedzonka potrzeba?

Moja Malutka też czesto ma czkawke..i takze mnie to ciutke martwilo(jak i te ulewanie) ale położne mnie uspokoily..że tak bywa..albo przejedzona..a i to wszytko dla niej nowe.."łapczywie" zje i czkawka murowana:):)

reklama
Moja Oliwka też ma ciągle czkawkę.
Jeśli chodzi o jedzenie, ja karmię butelką, mleko Bebilon HA1 polecony przez pediatrę (niestety piersią karmiłam tylko 2 tyg-coś z piersi leciało, ale mała chudła a nie przybierała na wadze), butelką karmię co 3 godziny, teraz zjada 80-90 ml. W ciągu dnia przepajam wodą przegotowaną (bez glukozy-bo po co paść szkraba jeśli smakuje jej bez glukozy :))

Do góry