reklama
ja również wolę gotować sama ale niestety u mnie trudno jest o cielęcinę,jagnięcinę o królika w sumie też, więc kupuję gotowe dania...czasem też praca nie pozwala mi na kucharzenie wtedy słoiczek jest niezawodny
mięso podaję rzadko nadal górują u nas same warzywka
mięso podaję rzadko nadal górują u nas same warzywka
agusia04
Czerwcowa mama'08
Ja Kacprowi gotowałam sama. Słoiczki były dla nas wyjściem awaryjnym, jak się gdzieś jechalo i wiedzialam, że nie zdążę ugotować to jadł słoiczek. Zresztą za bardzo za nimi nie przepadał. Nie smakowało mu takie ''jałowe'' jedzenie.
maajka
Czerwcowa mama 2008
A ja podaje tylko sloiczki.Czytalam w takim tutejszym poradniku o zasadach samodzielnego gotowania dla dziecka i przerazilo mnie jak wiele skladnikow odzywczych ginie podczas samej obrobki,a co dopiero gotowania.Zaczne sama Mai gotowac chyba jak kupie maszynke do gotowania na parze.
A jesli chodzi o gluten,o biszkopty-tutaj sa takie herbatniczki bez glutenu,od 4.miesiecy mozna dodawac do papek owocowych.Ja kupuje takie,tylko,ze juz skruszone na mial i mieszam 2 lyzeczki w jablku z bananem.
A od 6.miesiecy sa takie,ktore juz mozna dac dziecku do reki,ale nie pamietam czy maja juz gluten,czy nie.
My odstawilismy marchewke i mam wrazenie,ze wysypka schodzi,ale bardzo powoli.Tylko,ze za duzego wyboru teraz w sloiczkowych warzywkach nie mam-bez marchewki natrafilam tu tylko na szpinak z ziemniakiem,ale jeszcze nie daje.
A jesli chodzi o gluten,o biszkopty-tutaj sa takie herbatniczki bez glutenu,od 4.miesiecy mozna dodawac do papek owocowych.Ja kupuje takie,tylko,ze juz skruszone na mial i mieszam 2 lyzeczki w jablku z bananem.
A od 6.miesiecy sa takie,ktore juz mozna dac dziecku do reki,ale nie pamietam czy maja juz gluten,czy nie.
My odstawilismy marchewke i mam wrazenie,ze wysypka schodzi,ale bardzo powoli.Tylko,ze za duzego wyboru teraz w sloiczkowych warzywkach nie mam-bez marchewki natrafilam tu tylko na szpinak z ziemniakiem,ale jeszcze nie daje.
dlatego Majka ja wole gotować sama, mozna robić super kompozycje - smaczne zupki:
np.
brokuł, ziemniak, cukinia, króik + kasza jaglana (pycha)
dynia, ziemianiak, indyk, kasza kukurydziana (mniam)
i wiele wiele innych kombinacji
super wychodzi zielony groszek + cukinia lub kabaczek, nawet bez mięska
w oógle to polecam wam kasze jaglaną, jest bez glutenu a jaka pyszna!!!!
Lorcia a innych schemat cie interesuje czy tylko Iwoszka i Lilianki?
np.
brokuł, ziemniak, cukinia, króik + kasza jaglana (pycha)
dynia, ziemianiak, indyk, kasza kukurydziana (mniam)
i wiele wiele innych kombinacji
super wychodzi zielony groszek + cukinia lub kabaczek, nawet bez mięska
w oógle to polecam wam kasze jaglaną, jest bez glutenu a jaka pyszna!!!!
Nadia róznie jest karmiona - wszystko zależy o której zje nad ranem.
O 9 rano zjada mleczko - Nutramigen z Kaszką malinową, o 13 obiadek - najbardziej smakuje jej potrawka z kurczakiem i warzywami, o 17 mleczko w między czasie deserek i soczki - i na dobranoc mleczko z kaszką.
Ja od następnego tygodnia zacznę robić sama obiadki, mam zamówioną cielęcinkę, zobaczymy czy Nadulii zasmakuje mamusiowe jedzonko, Fabiankowi smakowało jedzonko tylko ze słoiczka hehe.
O 9 rano zjada mleczko - Nutramigen z Kaszką malinową, o 13 obiadek - najbardziej smakuje jej potrawka z kurczakiem i warzywami, o 17 mleczko w między czasie deserek i soczki - i na dobranoc mleczko z kaszką.
Ja od następnego tygodnia zacznę robić sama obiadki, mam zamówioną cielęcinkę, zobaczymy czy Nadulii zasmakuje mamusiowe jedzonko, Fabiankowi smakowało jedzonko tylko ze słoiczka hehe.
reklama
Głuszku sugerowałam się wiekiem naszych maluchów ale każda rada będzie cenna
u mnie kiepsko o inne mięso jak pytam o królika to jest ale w całości i mrożony no i jak tu cokolwiek zrobić cielęcina to rzadkość już szybciej można w rybnym kupić filety z rekina
Podziel się: