reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
Ja byłam od poczatku na butli, bo mama z blizniakami nie dała rady... a w domu miała jeszcze 5 latka i 2 latka... wiec łatwo nie miała i sie nie dziwie:tak: i podobno wtedy była moda na butle, hehe...

Wiemze jestem "cycowym" dzieckiem, odciagnietego pokarmu z butli jesc nie chcialo.Wiec jak mama wyjezdzala zajecia - studia zaoczne (za pierwszym razem mialam 3 tyg), to Tato karmil mnie lyzecza. Dzielny, kochany Facet.

Ja tez raczej butelkowa, bo byłam karmiona piersią chyba 3 miesiące.

Głuszku, podziwiam Cie za wytrwałość w diecie. I przy Marysi i Michasiu. Ja mam łatwo. A jeść lubię, więc dieta byłaby dla mnie koszmarem.

Ja też lubię jeść i jak byłam jakiś czas na diecie bez mlecznej i jak tak dłużej miałabym być to bym szybko wymiękła- pamiętam że było lato i było gorąco i córcia wcinała lody a mnie szlag trafiał

Ja też lubię jeść i jak byłam jakiś czas na diecie bez mlecznej i jak tak dłużej miałabym być to bym szybko wymiękła- pamiętam że było lato i było gorąco i córcia wcinała lody a mnie szlag trafiał
Kasiu podpisuję się pod tym:tak::tak::tak: Ale teraz Kuba już na butli i mogę wcinać wszystko to czego nie tolerował. Tylko jeszcze żeby jadł inne rzeczy. Jabłko przejdzie ale już zupką pluje. Kaszki też be. No nic poczekam jeszcze kilka dni i sprobuję ponownie.

Ale teraz Kuba już na butli i mogę wcinać wszystko to czego nie tolerował. Tylko jeszcze żeby jadł inne rzeczy. Jabłko przejdzie ale już zupką pluje. Kaszki też be. No nic poczekam jeszcze kilka dni i sprobuję ponownie.
U mnie miesiąc Antoś się przekonywał do zupek i deserków .Dawałam troszkę każdego dnia, potem robiłam przerwy dwudniowe, Teraz potrafi zjeść słoiczek a czasem nie tknie nawet łyżki. Cierpliwości

skromną osobę ;-);-);-):-D:-D:-D:-D
quote]

prawda? ;-)

dla mnie najgorsze było to ze przy Marysi byłam wiecznie głodna, było mi słabo, nie miałam na nic siły. Przy Marysi to była dopiero dieta!!! Dwa miesiące 7 kg zrzuciałam. Przy Michale to wiedzialam ze na takiej diecie jak bylam przy marysi długo nie pociągne bo zebym miala sile na samą Marysie to musze ze 3 kawy rano wypić, a czarnej nie wypije bo mnie naciąga :) i zjesc mega porządne sniadanie hehehe:-D:-D
A do tego mnie od tygodnia tak nosiło na sodkie ze az mi sie woczraj sniło że jestemw ciazy :szok::szok: a tu dziś pierwsza @ HURA!!! Piierwsza @ od 14 miesięcy. A od sierpnia 2005 do listopada 2008 mialam okresow raptem 10 :-)

reklama
ja również jestem butelkowym dzieckiem:tak:
mama karmiła mnie do 4 miesiąca a później praca i zakończyła.....

Mikoś ładnie wcina wszystko co mu pod nos daję:tak: do tej pory krostki wyszły mu po dzikiej róży i marchewce:sorry2:
wprowadziłam już mięsko ale daje mu co kilka dni ;
królik uczulił, jagnięcina uczuliła(chyba-jeszcze zrobię jedno podejście) po indyku tak sobie ale za to kurczak może być:tak:
dania warzywne robię sama a mięsne kupuję w słoiczku....

Do góry