reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
Azile nie martw sie - wiesz sama ze dieta słuzy alergikom, teraz Domis był jeszcze chory wiec to dodatkowo osłabia organizm alergika.

Ja daje jaglaną i kukurydziana. Za niedługo startuje z gryczana. Kurde kuszą mnie płatki owsiane, maja najmniej glutenu ze wszystkich zbóż i tak sobie mysle zeby za jakis miesac spróbowac jednak z tym glutenem. Mamy alergików jak wy robicie?

Nasz Michama mega alergie ne leki. Tragiczną i koszmarna - pierwszy raz dostał wysypki na całym ciele. Jedzenie nawet nam ładnie przechodzi ale z racji tej choroby nie posunęłismy sie w ciagu ostatnich 3 tygodni z jedzeniem do przodu.

A co do Bakusi to sie nie zgodze. Tam nie ma żadnej chemi - jest tylko regulatro kwasowosi - który jest tez np. w Sinlacu. Pewnie ze lepszy naturalny jogurt ale np. moja 3-latka z nabiału akcepuje tylko Bakusie i Monte ( w tym jest na pewno wiecej chemii :-)).

Co do jedzenia to mój Michał przechodzi sam siebie ostatnio. Pochłania takie ilosci jedzenia ze głowa boli...

Mata ja bym, ugotowała płatki owsiane na wodzie i zmiksowała z owosami - Marysi tak robiłam ale była starsza juz. Boje sie tego glutenu cholernie.

Głuszku u nas gluten przeszedl bez problemu Gorzej jest z warzywami Tu musze bardzo ostroznei Noo i Jajak jeszcze nie dalam nawet zoltka. Kusi mnie ale wstrzymuje sie. Głuszku podsunelas mi pomysl na deserek z tymi platkami owsianymi. zastanawiam sie jak mu je dac .

Mata ja bym, ugotowała płatki owsiane na wodzie i zmiksowała z owosami - Marysi tak robiłam ale była starsza juz. Boje sie tego glutenu cholernie.

No i zrobiłam małej tą owsiankę na wodzie z sokiem. Ale szamała :szok: i się tak zastanawiam czy nie możnaby było dodawać ciut mleka zwykłego (dajmy na to 2 łyżki na 10-15 łyżek wody):confused: bo na saamej wodzie to jakieś dziwne w smaku :sorry2:gdzies czytałam, że niby można już dodawać małe ilości mleka krowiego no i nie wiem...

A ja jestem zaskoczona, jak Staś sobie świetnie radzi z pokrojonym (a nie roztartym) jedzeniem. Myślałam, że będzie wybrzydzał, a on wszystko ciamka tymi swoimi trzema zębolami i języczkiem i zjada, że hej! Dziś pałaszował klopsy z mielonego indyka w warzywach i w sosie koperkowym. :-)

A mój Kuba odmówił jedzenia obiadków już od kilku dni. Deserki, kaszki, mleczko to i owszem. Ale obiadek czy mój szy słoiczkowy doprawiony czu też nie jest beeeee. I już sama nie wiem co mam z nim zrobić. Odpuścić, przeczekać:wściekła/y::-(

agusia, u nas przez kilka ostatnich dni było podobnie. Kaszki wcinał a obiadek był be. Zabawiałam, podtykałam...nic. A dziś nagle zjadł 100ml...wciagał aż miło. Bez zabawiania, spiewania itp:-). Mam nadzieję, że u Kuby to też tylko chwilowy kryzys:tak:

reklama
jak was czytam to mam wrażenie że piszecie o mojej Lence, wszystko jest tak podobne:tak::tak: bo tak maja dzieci urodzone blisko siebie-czerwcowe;-)

Do góry