reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
Azile nie martw sie - wiesz sama ze dieta słuzy alergikom, teraz Domis był jeszcze chory wiec to dodatkowo osłabia organizm alergika.

Ja daje jaglaną i kukurydziana. Za niedługo startuje z gryczana. Kurde kuszą mnie płatki owsiane, maja najmniej glutenu ze wszystkich zbóż i tak sobie mysle zeby za jakis miesac spróbowac jednak z tym glutenem. Mamy alergików jak wy robicie?

Nasz Michama mega alergie ne leki. Tragiczną i koszmarna - pierwszy raz dostał wysypki na całym ciele. Jedzenie nawet nam ładnie przechodzi ale z racji tej choroby nie posunęłismy sie w ciagu ostatnich 3 tygodni z jedzeniem do przodu.

A co do Bakusi to sie nie zgodze. Tam nie ma żadnej chemi - jest tylko regulatro kwasowosi - który jest tez np. w Sinlacu. Pewnie ze lepszy naturalny jogurt ale np. moja 3-latka z nabiału akcepuje tylko Bakusie i Monte ( w tym jest na pewno wiecej chemii :-)).

Co do jedzenia to mój Michał przechodzi sam siebie ostatnio. Pochłania takie ilosci jedzenia ze głowa boli...

Mata ja bym, ugotowała płatki owsiane na wodzie i zmiksowała z owosami - Marysi tak robiłam ale była starsza juz. Boje sie tego glutenu cholernie.

Głuszku u nas gluten przeszedl bez problemu Gorzej jest z warzywami Tu musze bardzo ostroznei Noo i Jajak jeszcze nie dalam nawet zoltka. Kusi mnie ale wstrzymuje sie. Głuszku podsunelas mi pomysl na deserek z tymi platkami owsianymi. zastanawiam sie jak mu je dac .

Mata ja bym, ugotowała płatki owsiane na wodzie i zmiksowała z owosami - Marysi tak robiłam ale była starsza juz. Boje sie tego glutenu cholernie.

No i zrobiłam małej tą owsiankę na wodzie z sokiem. Ale szamała :szok: i się tak zastanawiam czy nie możnaby było dodawać ciut mleka zwykłego (dajmy na to 2 łyżki na 10-15 łyżek wody):confused: bo na saamej wodzie to jakieś dziwne w smaku :sorry2:gdzies czytałam, że niby można już dodawać małe ilości mleka krowiego no i nie wiem...

A ja jestem zaskoczona, jak Staś sobie świetnie radzi z pokrojonym (a nie roztartym) jedzeniem. Myślałam, że będzie wybrzydzał, a on wszystko ciamka tymi swoimi trzema zębolami i języczkiem i zjada, że hej! Dziś pałaszował klopsy z mielonego indyka w warzywach i w sosie koperkowym. :-)

A mój Kuba odmówił jedzenia obiadków już od kilku dni. Deserki, kaszki, mleczko to i owszem. Ale obiadek czy mój szy słoiczkowy doprawiony czu też nie jest beeeee. I już sama nie wiem co mam z nim zrobić. Odpuścić, przeczekać:wściekła/y::-(

agusia, u nas przez kilka ostatnich dni było podobnie. Kaszki wcinał a obiadek był be. Zabawiałam, podtykałam...nic. A dziś nagle zjadł 100ml...wciagał aż miło. Bez zabawiania, spiewania itp:-). Mam nadzieję, że u Kuby to też tylko chwilowy kryzys:tak:

reklama
jak was czytam to mam wrażenie że piszecie o mojej Lence, wszystko jest tak podobne:tak::tak: bo tak maja dzieci urodzone blisko siebie-czerwcowe;-)

Do góry