Współczuję wszystkim dzieciaczkom które są podatne na uczulenia,mojego pasibrzuszka nic nie uczula!!Wszystko je (oczywiście co dozwolone),wszystko smakuje,mamy dużo szczęścia:-)!!Dzisiaj po raz pierwszy jadł kluski śląskie mam nadzieję,że też nic nie będzie.Aż piszczał z radości tak smakowały
reklama
magdalenkakol
Fan(ka)
Mata ale seler jest bardzo silnym alergenem. Mowie ci mojego Wojtka nawet po słoiczkowych sypalo a tam tyle co nic . Tu dalas niby malo ale to juz widocznie za duzo.
Gluszku u nas buraczek przeszedl bezproblemowo. i w zupkach i sam utarty tez.
Gluszku u nas buraczek przeszedl bezproblemowo. i w zupkach i sam utarty tez.
mata-kow
mama do kwadratu :)
Spróbuję malej ugotowac jeszcze zupke z sama pietruszką, bez selera i wtedy zobaczymy...
Znalazłam na słoiczku z obiadkiem, że dodaja koncentrat pomidorowy. Ciekawe czy mozna ugotowac pomidorówkę z ryżem na koncentracie dla naszych szkarbików a jeśli tak, to jake proporcje
Znalazłam na słoiczku z obiadkiem, że dodaja koncentrat pomidorowy. Ciekawe czy mozna ugotowac pomidorówkę z ryżem na koncentracie dla naszych szkarbików a jeśli tak, to jake proporcje
Mata a czemu nie dajesz innych warzyw? Groszek, brokuł, dynia, fasolka szparagowa, brukselka, kalarior, burak - przeciez masz tyle mozliwosci?
Ja bym tez z porem uwazała u alergików i z kapustą - bo ona sama w sobie zawiera duzo histaminy.
A mnie juz wkurzają te alergie pokarmowe... Tylko sie ciesze że na zachowanie Michała to nie wpływa, nie swedzi go, nie jest niespokojny, nie odparzają go kupy. Chociaż tyle ze nie cierpli z tegi powodu jak moja Marysia. No ale ona ma do tego AZS wiec to co innego jescze.
Ja bym tez z porem uwazała u alergików i z kapustą - bo ona sama w sobie zawiera duzo histaminy.
A mnie juz wkurzają te alergie pokarmowe... Tylko sie ciesze że na zachowanie Michała to nie wpływa, nie swedzi go, nie jest niespokojny, nie odparzają go kupy. Chociaż tyle ze nie cierpli z tegi powodu jak moja Marysia. No ale ona ma do tego AZS wiec to co innego jescze.
mata-kow
Mata a czemu nie dajesz innych warzyw? Groszek, brokuł, dynia, fasolka szparagowa, brukselka, kalarior, burak - przeciez masz tyle mozliwosci?
Głuszku mała jadła juz wszytsko co wymieniłas oprócz buraka, a teraz po prostu zrobiłam jej taka zupke i jej cos na poliku wyskoczyło ;-) no i przeciez nie będę wszystkich warzyw na raz dawać ;-)
mata-kow
buuuuuuu kolejny raz próbuje pasteryzować zupki małej i zazwyczaj załapuje tylko jeden słoiczek no i denko powinno się wciągać, a mi wybrzusza, a czasem słoik podskakuje na zakrętce i cała kuchnia w zupce jak Wy pasteryzujecie obiadki czyżbym była az takim antytalentem kuchennym
magdalenkakol
Fan(ka)
Patyczku mozesz zrobic tak jak mowisz.
Mata co do pasteryzacji ja gotuje tylko na 2 dni bo tez niestety nie chca mi słioczki zalapywac nie wiem co robie zle.
Głuszku u nas jest podobnie.Wojtek jakos nie cierpiz powodu alergii ale ma zdiagnozowane AZS podobnie jak Kinga. Wiejm ze bedzie mial wiecej opgraniczen nioz ona co d jedzenia ale ze wszystkim da sie zyc. Teraz walczymy z buzia Na razie smaruje mu tylko emolium nie chce streydow . Noo i tak jak pisalam najprawdobpodobniej to byl rumianek.
Mata co do pasteryzacji ja gotuje tylko na 2 dni bo tez niestety nie chca mi słioczki zalapywac nie wiem co robie zle.
Głuszku u nas jest podobnie.Wojtek jakos nie cierpiz powodu alergii ale ma zdiagnozowane AZS podobnie jak Kinga. Wiejm ze bedzie mial wiecej opgraniczen nioz ona co d jedzenia ale ze wszystkim da sie zyc. Teraz walczymy z buzia Na razie smaruje mu tylko emolium nie chce streydow . Noo i tak jak pisalam najprawdobpodobniej to byl rumianek.
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Dziewczyny mam pytanko, bo widzę że buraka podajecie dzieciaczkom, a gotujecie go oddzielnie czy razem z innymi warzywami?
reklama
magdalenkakol
Fan(ka)
Daunia u nas to roznie nie raz razem z innymi i wytedy wychodzi taka zupka buraczna a nie raz samego buraczka w skorce i wtedy scieram tak jak dlanas na cwikle tylko nie doprawiam niczym. Do tego osobno miesko ugotowane i zmiksowaneDziewczyny mam pytanko, bo widzę że buraka podajecie dzieciaczkom, a gotujecie go oddzielnie czy razem z innymi warzywami?
Podziel się: