reklama
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
jeszcze raz dziękuję- ale urosłam ;-)
MamaHelenki
bla bla
Ja myślę, że powinnaś poczekać. Objawem nietolerancji glutenu jest rzadka kupa ze śluzem. Moja córka jest uczulona prawdopodobnie na gluten bo po podaniu kaszki manny miała właśnie takie kupy- prawie jak woda i później pojawił się też śluz. Kupa może być zielona po podaniu jakiś "barwnych" pokarmów np. jagody lub właśnie szpinak, brokuły itp. Układ pokarmowy dziecka jest niedojrzały i nie trawi dobrze więc często pokarmy przechodzą niestrawione i kupa jest kolorowa:-). Może też mieć dużo żelaza w diecie dlatego kupa jest zielona.Dziewczyny... no mam pytanie o te kupska, znów... Ola zrobiła wczoraj trzy, w tym dwie twardsze i ciemnozielone:-( a trzecia luźna - jasnozielona i kwaśno pachniała ... Myślicie, że to po glutenie? Mam odstawić, czy poczekać jeszcze z dzień lub dwa?
joasiek1977
Mamusia Oleńki :)
Dziewczyny, dzięki za wszystkie odpowiedzi
Dziś Oleńka zrobiła tylko jedną kupę(z reguły robi trzy) ale ładną i żółtą więc to chyba nie gluten... A jak Wasze dzieciaczki reagowały na Wasze zupki? Bo ja do tej pory dawałam ze słoika, więc może te kupy po tej mojej zupce? I ciekawa jak ustalacie proporcje mięska i warzyw do zupek...
Dziś Oleńka zrobiła tylko jedną kupę(z reguły robi trzy) ale ładną i żółtą więc to chyba nie gluten... A jak Wasze dzieciaczki reagowały na Wasze zupki? Bo ja do tej pory dawałam ze słoika, więc może te kupy po tej mojej zupce? I ciekawa jak ustalacie proporcje mięska i warzyw do zupek...
MamaHelenki
bla bla
Hej, ja gotuję na cały tydzień i zamrażam. Na litr zupy dodaję jeden filet z kurczaka średniej wielkości, więc na jedną zupę 200ml wychodzi chyba ok 10g mięsa czyli tyle i powinno być. Warzyw to tak na oko- do jednej zupki 200ml- jedna marchewka i jeden mały ziemniak + kawałek brokuła.Dziewczyny, dzięki za wszystkie odpowiedzi
A ja mam pytanie do tych mam, które gotują same, bo zawsze mam dylemat czy dodaję do zupy za dużo czy za mało tłuszczu? Na litr zupy daję ok 2,3 łyżeczki oleju z oliwek, nie wiem czy to dużo czy mało?
A..., przepraszam, na 1,5 litra
Ostatnia edycja:
Julia!
Czerwcowa mama'08
Odnośnie tych kup to u nas jest różnie jak dałam mu tą kaszkę bananową i obiadek to kupska były ciemno-zielone i bardzo śmierdziały, w nocy jak mały mi tak płakał to też zrobił brzydką kupe, a rano już była taka jak zwykle lużna i musztardowa Czy to by znaczyło,że coś mu jednak nie pasuje w nowościach?
mata-kow
mama do kwadratu :)
Dziewczyny poradźcie co mogę zrobic z karmieniem małej... ona praktycznie cycowa ciągle, bo co to jest jeden 'inny' posiłek (max 60 ml zupki) i to wciśniętej na siłe... kaszka jej nie pasuje, owoce też nie... co ja jej moge jeszcze innego dawać? Chciałabym cyca jej dawać jako co drugi posiłek...
joan-na
Fanka BB :)
Ja dodaję trochę więcej tłuszczu...na 200ml zupki łyżeczkę oliwy z oliwek.Hej, ja gotuję na cały tydzień i zamrażam. Na litr zupy dodaję jeden filet z kurczaka średniej wielkości, więc na jedną zupę 200ml wychodzi chyba ok 10g mięsa czyli tyle i powinno być. Warzyw to tak na oko- do jednej zupki 200ml- jedna marchewka i jeden mały ziemniak + kawałek brokuła.
A ja mam pytanie do tych mam, które gotują same, bo zawsze mam dylemat czy dodaję do zupy za dużo czy za mało tłuszczu? Na litr zupy daję ok 2,3 łyżeczki oleju z oliwek, nie wiem czy to dużo czy mało?
A..., przepraszam, na 1,5 litra
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79410,2588721.html?as=1&ias=2&startsz=x
A próbowałaś mieszać kaszkę z owocami? Mojemu małemu tak najlepiej wchodzi. Same owoce nie za bardzo, kleik na mleku też nie. Ale jak połączę (mniej więcej 2/3 kleiku i 1/3 owoców) to dosłownie wsysa z łyżeczki.Dziewczyny poradźcie co mogę zrobic z karmieniem małej... ona praktycznie cycowa ciągle, bo co to jest jeden 'inny' posiłek (max 60 ml zupki) i to wciśniętej na siłe... kaszka jej nie pasuje, owoce też nie... co ja jej moge jeszcze innego dawać? Chciałabym cyca jej dawać jako co drugi posiłek...
magdalenkakol
Fan(ka)
Mata a probowalas na swoim mleczku te kaszki robic? Noo i moze wlasnie sciagaj mleczko i dodawaj do innych pokarmow zeby ona je czula.
reklama
mata-kow
mama do kwadratu :)
Kaszka z owocami tez bleee a na na swoim mleku nie próbowalm, bo mała już łądnie wszystko wysysa i za bardzo nie mam co ściągać...
Podziel się: