ja polecam MEDELA mini electric. Mysle,ze gdyby nie ten laktator to bym nie karmila juz piersia. Przez pobyty Leny w szpitalach musialam jej sciagac mleko i zostawiac pokarm pielegniarka. Jednorazowo z jednej piersi tym laktatorem udawalo mi sie sciagnac po 200ml i tak kilka razy zdiennie. Z jednej piersi sciagam pokarm w 15min. Recznym laktatorem nie dalabym rady sciagac tak duzo pokarmu i pewnie podddala bym sie. Nic mnie nie boli, nie mecze sie. Poprostu rewelacja.Ja karmię piersią i mam dosyc sporo pokarmu, zastanawiam sie nad kupnem laktatora. Młody pije praktycznie co 2 godziny a ściąganie ręczne bez niczego nie przynosi takich efektów jak laktator.Na rynku jest szeroka gama firm . Polecano mi elektryczny odciągacz pokarmu ale do końca nie jestem przekonana.
Może któras z WAs ma taki? Jestem ciekawa Waszych opini.
p.s. Ja kupilam uzywany na alegro za 140zl. Mysle, ze lepiej kupci uzywany taki elektryczny, niz meczyc sie recznym. Dla mnie zakup teo laktatora to byl strzal w dziesiatke. A najpierw zastanawiam sie czy go kupowac, ale doswiadczone lipcowki mi go polecily. I dziekuje im za to