reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszków

reklama
Ja używam kranówki i przegotowuje ją w czajniku.
Ale Natalia dostaje mm 2 razy na dzień. Jak karmie ją piersią to czasem nawet 2 godzin nie wytrzymuje i juz się domaga jedzenia. Skąd wiecie że dzieci się najadają?

A tak właściwie dziewczynki to zauważyłam, że nasz bobo już nie chce jeść co 3 godziny, tylko że jest to jeszcze trochę chaotyczne, a jak jest u Was? Co ile karmicie dzieciaczki? Czy może macie wiedzę jak to się powinno zmieniać z biegiem czasu. Mówię o mm.

u mnie nadal co 3h pomimo ze juz ma 3,5 miesiaca, tylko w nocy rzadziej, ale on malo je na raz ok 100ml wiec moze tu jest przyczyna

No i od dzisiaj zmieniamy mleko na takie na receptę Nutramigen, które jest na nietolerancję laktozy, spinanie, kolki i atopowe zapalenie skóry, które podobno nasz bobasek ma. Do tego mam stosować krem Emolium na czerwone plamki, które małemu wyskoczyły :/ Oczywiście, że się do tego zastosuję, ale kolejna zmiana, eeeehhhh, niech już to się unormuje, bo już nie mam siły.

Moja ma 7 tyg z kawałkiem i je co 3-4 godziny 120 ml albo pierś i 60 ml na dokładkę . Wodę biorę kranową przegotowaną bo u nas jest dobra woda i karmię NAN PRO HA ma problemy z brzuszkiem ale po moim mleku bardziej .Chybra jeszcze trochę koło trzeciego miesiąca z reguły wszystko się normuje .

Oj dziewczynki jest ogromna poprawa :-)
Już po pierwszym karmieniu tym mlekiem mały zaczął się uśmiechać, spokojniej zachowywać i spokojniej spać, jest mega różnica, a tu taka mała zmiana wystarczyła, no trudno, nie ma co żałować, dobrze, że na reszcie jest dobrze :-D I właśnie do końca 3 miesiąca ma je jeść, a później zobaczymy co dalej, ale jeśli będzie dobre dla Niego to może i je pociągniemy dalej.

reklama
Do góry