reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych bąbelków

Dzięki Kachasek :-D
U nas nie było tak źle z tym spaniem w łóżeczku - Karolina spała od wiezornej kąpieli do pierwszego nocnego karmienia w łóżeczku i nie protestowała wcale. Ja właściwie dla własnej wygody brałam ją wtedy do łóżka. Ale to samo było z Adą i dopiero pół roku temu na stałe wyemigrowała z naszego łóżka :szok:, a miała wtedy 3,5 roku. To była moja wychowawcza porażka. Teraz dzięki Wam w porę się opamiętałam :-).

Kachasku, ja mam laktator Tufi Gaja elektryczny - jak dla mnie całkiem ok. Co prawda piersi bolą po ściąganiu okropnie przez jakieś pół godzinki, ale ściąga w miarę dobrze i szybko, jak tylko odpowiednio się zassie. Ten opis to tak na wszelki wypadek, jakby i się madela nie sprawdziła - czego oczywiście i nie życzę ;-)

reklama
długo nie ściągałam, bo 12 min i 60 ml się uzbierało:tak: ręcznym żeby tyle ściągnąć potrzebowałam ok godziny. nie chciałam dużo ściągać, bo pokarmu za dużo nie ma, a nie wiem, czy maluszek się nie obudzi i nie będzie głodny. Mam nadzieję, że za jakiś czas wystarczy dla niego i dla laktatora;-)

aha, Tufi też chodzi tak głośno jak kosiarka do trawy?;-) ale dźwiękiem nie mam zamiaru się przejmować. laktatora użyłam raz i już mogę go polecić:tak:

Dziewczyny, a powiedzcie mi bo ja nie kumata. Po co ściągacie pokarm między karmieniami? Bo ja nie ściągam i nie wiem co przegapiam :eek:

Kachasek- a jak sciagasz 60 ml to dzidzius sie najada? co ile dajesz taka porcje? Kurcze, moja mala strasznie duzo wcina takze mam klopoty z produkcja i dokarmiam czasami sztucznym.

Kachasek- a jak sciagasz 60 ml to dzidzius sie najada? co ile dajesz taka porcje? Kurcze, moja mala strasznie duzo wcina takze mam klopoty z produkcja i dokarmiam czasami sztucznym.

u nas to samo
Julka je co 2-3 godz
wcina conajmniej 90 ml
wiec jak sciagne 100 to zjada moje
jesli nie naprodukuje i sciagne 50-60 to podaje jej nan1
ale brodawki mi odpoczywaja i juz porobily sie male strupki
jest dobrze -goją sie:tak:

Efilo ja ściągam po to by mieć w zamrażarce zapas 2-3 porcji na wypadek wyjścia np. na zakupy albo by tatuś raz na jakiś czas nakarmił dla własnej przyjemności z butelki.

niestety się nie najada, to jest tylko jako dodatek do piersi:-( załapałam dzisiaj doła :sick: aż się poryczałam, mały chciał jeść a ja nie mogłam go nakarmić, bo nie było czym. Pół godziny po jedzeniu płacz i tak cały czas do 14tej. w Końcu dałam mu to, co wczoraj ściągnęłam i dzisiejsze ściągnięte całe 10ml (przez pół godz) i jakoś usnął. piersi mi chyba odpadną, a guzik w nich jest:sick: na dodatek jak go przystawiam do tej pogryzionej piersi, to aż mi się robi słabo i niedobrze:crazy::-(

reklama
u nas to samo
Julka je co 2-3 godz
wcina conajmniej 90 ml
wiec jak sciagne 100 to zjada moje
jesli nie naprodukuje i sciagne 50-60 to podaje jej nan1
ale brodawki mi odpoczywaja i juz porobily sie male strupki
jest dobrze -goją sie:tak:
dorotko czy to znaczy, że ściagasz i podajesz jej z butli a nie z piersi? kurcze bo ja sama nie wiem, co robić:no: bardzo chciałam karmić piersią, ale coś nam nie bardzo to wychodzi. Michał kończy dzisiaj 6 tyg a problemy mamy jak w pierwszym tygodniu:sick:

Do góry