reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszków butelką

Dzięki dziewczyny :-). Co do szybkości przygotowania to ja dostałam podgrzewacz, po każdym jedzeniu wlewam do butelki odpowiednia ilość wody i stoi w podgrzewaczu w odpowiedniej temperaturze a jak Kubuś się budzi to tylko wsypuję mleko, wstrzasne i gotowe :-D

U nas jest taki sam system :-)
Co do ilości to ciężko określić, bo mały woli jeść często a w mniejszych ilościach. Ale np. nocą po 2h zjada np. 60ml. A na spacerze po 3h snu w drodze potrafi na spokojnie owalić 90ml, czasem i 120.

reklama
Ja trzymam się zasady co 3 godziny, oczywiście nie co do minuty ;-) i robimy małemu przeważnie 90 ml i zjada zazwyczaj chociaż często zostawia i je różnie 60 czasem 40 to wtedy jak przychodzi następne karmienie to mu robimy 120. Wcześniej robiłam błąd i dokarmialam tym co nie zjadł ale to bez sensu bo wtedy nie wiedziałam co ile je... Bo zjadal trochę potem przysypial, budził się po około 40 minutach o znowu jeść i tak w kółko.. a jak zaczelam go przetrzymywac to i zjada na raz wiecej i śpi dłużej dzięki czemu my mamy conajmniej 2h między katmieniami dla siebie. :-)

Dziewczyny a jak jest u Was z kupami?? U nas raz sie zdarzyło, że kupki nie robił przez 24 godz i dzis znów to samo....ostatnia była wczoraj rano.....
Mówiłam położnej to powiedziała, że tak się zdarza......:baffled:
A mnie to męczy, bo wiem, że na cycu kupa może byc po każdym karmieniu, a na mm rzadziej....ale nie raz dziennie chyba.....:szok:

Truskawkowa spokojnie moze byc raz dziennie kupka. O ile nie ma przy tym problemow czyli nie prezy sie w ciagu dnia, nie placze. Jesli przychodzi mu to z trudem to moze wiecej dopajaj zeby lzej szlo.

No właśnie nie widzę innych objawów. Arturek płacze tylko gdy jest głodny:tak:
Dziś sporo wody wypił, więc mam nadzieje, że doczekamy sie kupki:-D
Swoja droga już zapomniałam jak to było -czekanie ma kupke- ot misja dopiero;-)

No my na cycu więc nie mamy tego problemu. Kupa praktycznie w każdym pampersie, po każdym karmieniu. Chociaż na piersi też może być różnie i może być nawet raz na kilka dni! Ale moje dzieci ewidentnie mają dobrą przemianę. Jak byliśmy w szpitalu i był na karmieniu mieszanym to rzeczywiście było wyczekiwanie na kupkę, bo były 2-3 w ciągu doby, a że mały miał żółtaczkę to ważne było żeby był dobrze nawodniony i żeby tych kup było dużo bo się wtedy bilirubina szybciej wydala. No ale jak mi się laktacja rozkręciła i przeszliśmy na samą pierś to z kupkami nie ma problemu.

U nas dzisiaj była położna i też pytałam o kupkowanie bo wczoraj nic nie było - powiedziała że tak może być i jak tylko wyszła to Hubert nakupkał w pampersiocha :-D.

Zmieniałam ostatnio naszemu dziecięciu butelki na dr brown's i o dziwo nasze wieczorne problemy brzuszkowe zniknęły :szok:. Nie wiem czy to zasługa butelek ale jak tak to są super :tak:

reklama
Witajcie :)
Jestem w 35tyg ciazy, i do tej pory nie mam wycieku siary. Czy to oznacza ze bede karmila Maluszka butelka? Nawet nie wiem co jest powodem cos z laktacja ?

Do góry