reklama
Madziolina u mnie też coraz mniej tego mleka ściągam a tylko zabawy dużo...i chyba już powoli przestanę się w to bawić :-\ a powiedzcie dziewczyny jak to jest z tym przepajaniem? Kiedy podawać tą wode i w jakich ilościach? I ta woda to zwykła przegotowana, czy taka np.z butelki niegazowana może być?
Viltutti
Fanka BB :)
O matko jedyna, zazdroszcze ilosci pokarmu Ale w szoku jestem ze ci spi po 180 ml cyckowego mleka tylko krotka chwile Mleko z piersi ponoc zawsze dostosowane jest do potrzeb dziecka, bez wzgledu na to czy matka dojada czy nie dojada. Co na ten temat mowi lekarz??
Od 4 doby Olkowego żywota nie widział nas żaden lekarz ani położna, więc nic nie mówi bo i tak wiem, że byłoby pierdzielenie z serii "pokarm matki najlepszy w świecie, i niemożliwe żeby dziecko się nie najadło, ble, ble, ble.." więc darowałam sobie biadolenie i przeszłam na butlę bo dla mnie najważniejsze żeby dziecko było szczęśliwe, a mój cyc tego nie spełniał.
Madziolina u mnie też coraz mniej tego mleka ściągam a tylko zabawy dużo...i chyba już powoli przestanę się w to bawić :-\ a powiedzcie dziewczyny jak to jest z tym przepajaniem? Kiedy podawać tą wode i w jakich ilościach? I ta woda to zwykła przegotowana, czy taka np.z butelki niegazowana może być?
Ja podaję zwykłą przygotowaną ciepłą wodę (akurat w temp. pokojowej mojej dziecko nie chce pić) przed karmieniem, bo po mały nie ma ochoty niczego przyswajać. A daję mu ile chce, czasem są to 4 łyczki a czasem 15ml, generalnie przyjęłam zasadę "do woli" bo woda mu nie zaszkodzi, a im więcej wypije, tym lżej mu kupy robić.
I przestrzegam przed herbatkami HIPP, takimi granulowanymi - sama glukoza i ciutka dodatku ziołowego, dzieci piją chętnie ale trzeba miec świadomość że pompuje się w nie słodkie.
madziolina_p
Magda8805 ja juz postanowilam, ze bede karmic tylko mm, bo sciagac po 10-20 ml to bez sensu. Cieszmy sie dzieckiem!
madziolina_p
Ja tez zaczelam dawac wode przegotowana przed posilkiem, a nie po, bo potem juz nie chce a tak to go mozna oszukac ;-)
madziolina_p
A jaki macie patent na szybkie przygotowanie mleka, ja narazie wode trzymam w termosie
TruskawkowaMamba
A jaki macie patent na szybkie przygotowanie mleka, ja narazie wode trzymam w termosie
U mnie idzie ekspresowo bo ja z tych wygodnych- termos z gorącą wodą, dzbanek z przegotowaną zimną i puszka z mlekiem stoja ..uwaga...w sypialni w nocy mały zaczyna sie wiercic to raz dwa mam gotowe mleko
TruskawkowaMamba
A co do herbatek HIPPa- ja takową miałam-rumiankową-tylko starszak mi ja wyjadł
I teraz dupa blada młody dostaje wodę-ale ile sie przy tym namarudzi
I teraz dupa blada młody dostaje wodę-ale ile sie przy tym namarudzi
Dzięki dziewczyny :-). Co do szybkości przygotowania to ja dostałam podgrzewacz, po każdym jedzeniu wlewam do butelki odpowiednia ilość wody i stoi w podgrzewaczu w odpowiedniej temperaturze a jak Kubuś się budzi to tylko wsypuję mleko, wstrzasne i gotowe
reklama
TruskawkowaMamba
Dzięki dziewczyny :-). Co do szybkości przygotowania to ja dostałam podgrzewacz, po każdym jedzeniu wlewam do butelki odpowiednia ilość wody i stoi w podgrzewaczu w odpowiedniej temperaturze a jak Kubuś się budzi to tylko wsypuję mleko, wstrzasne i gotowe
Ty o tym nie pomyślałam.... Musze przemysleć wszystkie ZA i PRZECIW i może zakupie sprzęciora-a co trzeba sobie życie ułatwiać