reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

A czy zabawiacie dziecko jakos podczas posilku jak nie chce jesc, czy poprostu jak nie chce to nie?? Ja mam wrazenie, ze mojej Oli sie nudzi podczas jedzenia bo buzie otwiera i je ale kreci sie grymasi, nie wiem co jest grane.
Probowalyscie moze kaszki z bobovity smaczny sen mleczno ryzowa o smaku bananow? Dzis otworzylam opakowanie i ta kaszka ma jakis dziwny smak, inny niz zwykla kaszka.

reklama
Hejka dziewczynki!

U nas wszystko oki, mały dziś trochę marudził ale znośnie;-) Na obiad probowałam dać biednemu dziecku niezłe paskudztwo i tak jak wszystko ładnie wsuwa tak tu wypluwał i zrobił się cały czerwony, zapowietrzył się i wrzask:baffled: a te "pyszności" to puree jarzynowe z indykiem hippa (ziemniaki, indyk, kukurydza) spróbowałam ochyda :no: poszło do kosza. Mam pytanie do mam które na noc karmią dzieci butelką po jakim czasie dzieci budzą się na karmienie, bo u mnie do niedawna mały przesypiał min. do 4-5 czasem nawet do 7 a teraz o 20 zjada 240ml mleka zagęszczonego kaszką lub kleikiem a o 1 pobudka i nic innego nie pomaga i zjada z obu piersi czyli budzi się głodny. Jak jest u Was?

nesiaa mój mały też je ładnie a grymasi przy tym i dużo gada. :)

ajentka u nas to puree jako jedyne a dużo mały już jadł poszło w kosz. nie chciał, krzywił się po prostu bleeeee

no widzisz to niezłe paskudztwo wypuścili na rynek, mój to szpinak, brokuły, wszystko zajada ze smakiem a tego nie, mnie aż cofneło jak spróbowałam.:no:

dzięki Ccaroline no to dobrze bo już się martwiłam czy czasem nie za dużo je w nocy. O matko jak się nie martwimy czy dzieci jedzą za mało to się martwimy że za dużo.:szok: Mój M jako dziecko niestety przez swoich rodziców miał nadwagę i nie miał lekkiego życia w podstawówce, później sam zaczął zarządzać swoim odżywianiem i ćwiczyć i tłuszczyk zamienił na mięśnie. :tak: Moi teście to dobrzy ludzie, dużo nam pomagają ale kochają jeść (oboje "dobrze" sobie wyglądają) i chcieliby żeby wszyscy też tak jedli łącznie z ich wnukiem:wściekła/y: co mnie czasem irytuje bo też teściowa twierdzi że powinnam małemu wszystko już dawać do jedzenia i już widzę co będzie jak Marcel podrośnie, jego 7 letnia kuzynka to u dziadków ma zawsze pełną szafę słodyczy które może zjadać n a jednym posiedzeniu w dowolnych ilościach no bo przecież dziadkowie są od rozpieszczania:no:

Ostatnia edycja:
a moja Ol nie znosi jagnięciny (to też jakas potrawka z Hippa) jadła i płakała, więc już nie dam, a mam taki obiadek w domu.
koperek tez średnio wchodzi. no ale ja nienawidze koperku, więc może akurat to ma po mnie ;-)

dzis dałam pierwszy raz chlebek. i powiem Wam, że od razu tymi swomi mini ząbkami odgryzła kawałek skórki. wiec potem dostawała już tylko środek, a jak jej smakowało!

reklama
A czy zabawiacie dziecko jakos podczas posilku jak nie chce jesc, czy poprostu jak nie chce to nie?? Ja mam wrazenie, ze mojej Oli sie nudzi podczas jedzenia bo buzie otwiera i je ale kreci sie grymasi, nie wiem co jest grane.
Probowalyscie moze kaszki z bobovity smaczny sen mleczno ryzowa o smaku bananow? Dzis otworzylam opakowanie i ta kaszka ma jakis dziwny smak, inny niz zwykla kaszka.
Mój mały je tylko tą kaszke i to właśnie bananową :) smak ma dziwny? Może i faktycznie jak dla mnie. ale Franko ją uwielbia :) trawi tylko te smaczny sen.

Do góry