reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Nie, można ją zrobić na wodzie. Ale nie chce mi się Tacie wyjaśniać ile wody, ile kaszki itp, bo to jest człowiek uparty i pewnie by zrobił po swojemu. Dlatego chciałabym mu powiedzieć: masz gotowe, tylko podgrzej i nakarm:-p

ogolnie to po jakim czasie od stopniowego podawania glutenu mozna go podawac bez ograniczen??? bo my juz jemy prawie 1,5 miesiąca i sie zastanawiam czy musze jeszcze pilnowac czy juz nie

u dzieci karmionych piersią ekspozycja glutenu trwa 2 miesiące (2-3g glutenu, np. łyżeczka kaszki manny na 100ml wody, przecieru lub zupki), po tym czasie już może jeść bez ograniczeń.
u dzieci karmonych mlekiem modyfikowanym przez pierwsze dwa misiące jest tak samo jak u dzieci karmionych piersią, a po tych dwóch miesiącach zaleca się zwiekszyć dawke glutenu do 6g na 100ml posiłku, póżniej (od 9 miesiaca) nie ma juz ograniczen

ja juz od jakis 2 tygodni zwiekszylam m na 2 lyzeczki manny (tylko ja gotuje 2 lyzeczki suchej manny), a troche bez sensu jeszcze 3 miesiace czekac na podawanie glutenu bez ograniczen, jak my to szamamy juz 1,5 mieisąca

reklama
Do góry