reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

ionka mamy taki słoiczek jabłko&suszone śliwki, gdzie jest chyba ok 10% śliwek, więc myślę w sam raz na test nowego produktu, a co do nocnych karmień to mój Franko jadł w nocy ok 100-120ml a osatniej nocy, której obudził się na jedzonko zjadł ledwo 40ml, więc może Ol już faktycznie nie będzie budzić się w nocy:tak:

reklama
no tak, Franko też się raz czy dwa przebudzi ale dostanie smoczka albo krótkie przytulanko i dalej śpi:-)czasem też nawet oczek nie otwiera tylko przez sen sobie pojękuje

Nikodem tak samo wtedy lece po flache 160 wypije i kima...
własnie wrocilam z Carrefoura i obkupiłam małego w słoiczki :)
Od kiedy podać śliwkę na słiku po 4 ale cos mam mieszane uczucia tak samo co do winogron
my dzis dalej pyrka z marchewka a na deserek pierwszy banan

a moje dziecię dziś zupki mamusinej nie chciało. zrobiłam zupkę z jarzynek a osobno ugotowałam skrzydełko z gołębia. i wiecie że nie bardzo jej to podeszło. więc otworzyłam słoiczek marchewkowa z ryżem i wtrąbiła cały. czyżby moje dziecko nie przepadało za mamusi zupkami czy mięsko nie bardzo podeszło.
czy mięsko podawać codziennie czy co dwa dni bo nie wiem?

no właśnie z tym mięskiem, raz czytam, że nie codziennie, a w gazecie jakiejś "mamusinej", żeby dawać codziennie ok. 10g mięska.
w sumie tego mięska jest i tak bardzo mało, a warzyw zawsze duuuużo więcej.

ionka dokładnie, więc chyba będę dawała przez 1 tydzień co drugi dzień bo to nowość dla Poli brzuszka a później już codziennie.

Faktycznie, czasem piszą, żeby mięso podawać na przemian z żółtkiem. Ale ja podawałam mięso codziennie, a oprócz tego co drugi dzień 1/2 żółtka. Jakoś tak to było chyba. Ale wiecie co? Ja się już tak nie przejmuję tym schematem ;)

blu ja to prawie w ogóle z niego nie korzystam :) tylko wprowadziłam mięsko i nie wiem czy dawać już codziennie czy poczekać tydzień lub dwa , a przez te czas dawać co dwa dni.

reklama
dzisiaj podalam pol lyzeczki kaszy mannej na moim mleku(100ml) i Mlody nie chce tego pic, probowalam dawac lyzeczka, ale wszystko laduje daleko od buzi....czy moze mu nie smakowac po prostu ta kaszka?a moze zrobic to na gesto? tylko z np. 20 ml mojego mleka?albo w ogole zrezygnuje z podawania glutenu i bede dawala po 10 miesiacu....kaszke jaglana wcina jak opamietaly, a tez na moim mleku....

Do góry