reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

poradźcie mi proszę, kupiłam słoiczek z wieprzową szynką w składzie z gerbera. niby na etykiecie napisane jest po 5 miesiącu, czyli wygląda na to, że mogłabym śmiało synkowi podać ale jednak mam jakieś wątpliwości....od kiedy wieprzowina???

reklama
Tabasia dzięki bardzo za inspirację w kwestii planu dnia co do karmienia. Karmię teraz Franka podobnie jak Ty swojego synka i jest odpukać super. Mały je tak chętnie....szok:-) dzięki:*

Kuba je 4x po 210 ml mleka i tyle. Mam nadzieję, że jak pani alergolog wróci z urlopu, to uda nam się do niej wepchnąć nawet bez kolejki, bo skoro mały jest uczulony nawet na jabłko, to co będzie dalej z jedzeniem?:no::baffled:

właśnie fiolkowa myślałam o tobie, i też się tak zastanawiałam u ciebie, kurdę to aż nie możliwe aby dziecko np. na jabłuszko było uczulone? co w takiej sytuacji robi się z dalszym wprowadzaniem diety?

Fiołkowa, a dawno próbowałaś to jabłko? bo wiesz, ja kiedys dałam Olci banana i też ją uczulił, odczekałam z miesiąc i jest ok. a może spróbuj cos innego: gruszkę? nigdzie nie jest napisane, że każdy człowiek musi jeść jabłka ;-)

a jeśli chodzi o mięsko, to mnie oznaczenia na słoikach nie przekonują, jak na razie Ol jadła kurczaka, indyka, królika i raz jagnięcinę. no i rybę.

Mnie tez nie bardzo przekonują te oznaczenia na słoikach.Jak narazie odpukac Bartusiowi nie uczula nic oby tak dalej.A dzisiaj grzeczne dzieciątko po tym szczepieniu i dobrze ze gorączki nie ma,ma ładny apetyt pierwszy raz zjadł cały słoiczek zupki.A na widok łyzeczki z jedzonkiem cały sie trzesie i otwiera buzke oby tak dalej:)

Tabasia dzięki bardzo za inspirację w kwestii planu dnia co do karmienia. Karmię teraz Franka podobnie jak Ty swojego synka i jest odpukać super. Mały je tak chętnie....szok:-) dzięki:*
Bardzo sie ciesze :-):-):-) Oby tak dalej!

Fiolkowa, co za koszmar :-( Wspolczuje Tobie i Kubusiowi, niestety wiem doskonale co to alergia...

A u nas dzis pelny posilek z nowym mlekiem, az sie boje...

reklama
Właśnie nigdy nie myślałam, że można być uczulonym na jabłka:no:
Spróbowałabym z tą gruszką, ale chyba na razie poczekam do końca sierpnia, a nuż nas ta lekarka przyjmie i doradzi, co bym mogła ewentualnie dać. Nie chcę eksperymentować na własnym dziecku i jego skórze:dry:

Do góry