reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Marciaa znam to:tak: Franuś też woli "ulepszone" mleczko, jak narazie daję mu tylko na noc kaszkę, ale zawsze można trochę dosypać dla smaku do każdego karmienia skoro dziecko lubi...my dziś testujemy jaglaną

reklama
pablo zjada po 200ml mieszanki 4 razy dziennie 8,14,24 i 4, o 14 zjada 160, coraz wieksza z niego kluska ;-)
oprocz tego dostaje o 12 obiadek i owocki na deser 17, a wieczorem 19 kaszke z butli:-)uwielbia

nadal budzi sie 2 razy w nocy na karmienie ,ciekawe ile to jeszcze potrwa...

ile wasze jedza? pewnie piszecie ale nie nadrobie was:tak: raczej

pisze z nim na kolanach i sie juz wkurza...

pablo zjada po 200ml mieszanki 4 razy dziennie 8,14,24 i 4, o 14 zjada 160, coraz wieksza z niego kluska ;-)
oprocz tego dostaje o 12 obiadek i owocki na deser 17, a wieczorem 19 kaszke z butli:-)uwielbia

nadal budzi sie 2 razy w nocy na karmienie ,ciekawe ile to jeszcze potrwa...

ile wasze jedza? pewnie piszecie ale nie nadrobie was:tak: raczej

pisze z nim na kolanach i sie juz wkurza...
moim zdaniem sporo je Twój synek, mój zjada mleko 3 razy dziennie ok 180-220ml (8,16,20), w tym raz zagęszczone kaszką, obiadek (12) i pół słoiczka deserku (17), w nocy się nie budzi na jedzenie już ponad dwa miesiące

nie no jasne niech je i rośnie, każde dziecko ma inne potrzeby:-) mój waży prawie 9kg a ile mierzy to nie wiem bo w tej naszej przychodni to nie mierzą dzieci, trzeba się prosić....

karalajna mnie tez sie wydaje ze twoj duzo wcina :) a jestescie na twoim mleku czy mm??

moj je ok 8 200ml mleko z kaszka, 12 obiadek, 14 deserek, 16.30 mleko z kleikiem ok 200ml, 20 mleko z kaszką ok 250ml, no i jak dzis obudzil sie o 6 to dostal 120ml samego mleka, a dzis go wazylam i wychodzi ze wazy 7700, czy w 6 tygodni przybral 900 gram, tyle je kaszki i kleikow w mleku ze myslalam ze wiecej przebierze, w sumie to sie bardziej balam ze klucha z niego bedzie, ale jest ok

wczoraj czytalam na necie ze w jakims kraju zółtkow (nie pamiętam czy chiny, korea itd) 10-miesięczny niemowlak wazy 21 kg, i jego ulubione zajecie to jedzenie i bylo takie zdjecie jak telefon komorkowy w polowie ma wsadzony do buzi, tak sie zastanawiam czy on chory czy to wina rodzicow ze mu tak zołądek rozepchali

moja siostra opowiada ze u niej jacys znajomi z sąsiedzctwa mają dzidzie (nie wiem jaka plec) dziecko ma ok 1 miesiąca i juz do mleka dodają jakis kleik bo sie rzekomo dziecko mlekiem samym nie najada, jakos trudno mi w to uwierzyc

a mam pytanko od kiedy dziecko moze dostac jezyny, bo mam takie z ogrodu zagotowane z cukrem w sloiczkach i sie zastanawiam czy juz moze grzdylek je sprobowac czy jeszcze nie, na razie i tak mu jeszcze nie podam bo cos z tymi kupami mi sie nie podoba wiec chwilowo jemy to co do tej pory i nie dodajemy nowosci

reklama
A moja Lila od dwóch dni probuje chrupek kukurydzianych i po prostu stęka i krzyczy zeby jej tylko dawac. No ale bez przesady dostaje 3-4 dziennie na razie.

Do góry