reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

to w końcu jak z tym glutenem??
przez pierwsze 2 miesiące podawania dawać odrobinkę, czy po 6tym miesiącu życia juz można normalnie??
można świra dostać.
ja mam np. kasze orkiszową, ona z glutenem, to przeciez nie będę dziecku na śniadanie dawać jednej łyżeczki??
nie wydaje mi się, że mogę mieszać różne rodzaje kasz- to takl jakby podac na obiad wołowine i kurczaka na jednym talerzu.

reklama
U nas smoczki wieloprzeplywowe aventu tez sie nie sprawdzily :no: Nawet bardzo zageszczone mleko z najmniejszej dziury lecialo za szybko :baffled:
kupilam TT i REWELACJA :-):-):-)

Mi pediatra powiedziala, ze ok, tez zjada 3 mleczne, obiad i deser.

To Wy na pepti? :szok: Nie wiedzialam. Moja lekarka powiedziala, zeby zrezygnowac i zamiast nutritonu wsypywac kaszke, ale przeciez nie podam mu kaszki do wszystkich 3 mlecznych posilkow :confused2:

Dostal dzis kaszke ryzowa z jabluszkami i uszy sie trzesly :-D Tylko, ze w tej kaszce jest cukier buuuuu :eek:

tabasia my na pepti tylko z tego względu że pediatra zapisała nam go na kolki, żadnych zmian skórnych nie, tylko kolki, kolki szybko przeszły a my przy nim zostaliśmy, a czemu? bo puszka kosztuje 7 zł na recepte wiec mamy bardzo tanie a jednak dobre firmowe mleko modyfikowane, chca abysmy przychodzili po recepty to chodzimy, wiadomo czemu chca bo dla nich jest to porada i wyrywaja sobie blankiecik z ksiazeczki zdrowia ze odpekali wizyte, a 7 zl to cena super :)

narazie zostaje przy zageszczaczu, zobaczymy niedlugo pepti przechodzimy na 2 zobaczymy czy bedzie ulewal, ja też nie chcę do wszystkiego dodawać kaszki, waży 8 kg, wiadomo cukier, już podtuczyć go nie mam zamiaru,

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mały nie chciał jesc o 7 wiec dałam mu do mleka miarkę kaszki bananowej ( Dzieki polusia :* )))) z nutricii i wcinał ładnie :)) zobaczymy jak zareaguje...dzis ze słoiczków marchewka z jabłuszkiem a on pon marchewka z ziemniakiem i ruszamy dalij :))

Marciaa z moich obserwacji wynika, że dzieci bardzo lubią wszystko co z bananem, mój synek nie przepada za deserkami, ale to co ma w skaładzie banana zje:-)

;))) zobaczymy jutro rano czy tez chętnie zje. Miałam jabłkową ale nie przypadła mu do gustu...w ogóle jakoś jabłko to bez rewelacji u nas :)
mam jeszcze malinową kache

Tabasia ja prawie kazde mleko zagęszczam rano kaszką jaglaną, popoludniu kleikiem kukurydzianym, a wieczorem kaszką glutenową (choc ta sie konczy powoli i musze cos nowego wynalezc) ale ja sypie tego nieduzo tak ze mleko jest jeszcze bardzo plynne i dzieki temu ze jest lekko zageszsczone maly oproznia butle do dna dzis rano wypil 210 ml, gdzie gdybym podala samo mleko to ledwie 100 wypijal, na tym nie pociągnał by mi 4 godzin
ionka a czemu nie mozna mieszac kaszek??? ja tam malemu mieszam czasem np daje kaszke jaglaną i kleik kukurydziany, albo wieczorem kaszke pszenna i kleik ryzowy, wtedy wiadomo miarke jednego i drugiego, albo jednego wiecej drugiego mniej ale w ilosci takiej jak gdybym jedno podawala, a co do miesa to ja czesto robie dania gdzie mieszam 3 rodzaje mięsa wolowine wieprzowine i drob, (np. zupa gulaszowa, bigos, galareta i zdecydowanie lepszsy sma te dania osiągają przy tej mieszance) i na talerzu tez bym sie nine obrazila gdybym dostala 3 rodzaje miesa i surowke :) ale ja jestem miesozerna i lubie miesko wiec kazde mi smakuje no chyba ze ktos przesoli

reklama
no nie wiem, u nas sie nie miesza mies... nawet w bigosie ;-)

dzis dałam orkiszowa i specjalnie wazyłam, ile daje ;-) wyszło na to, że na 120ml mleka daję około 10-12g kaszki. skoro dałam gluten na śniadanie, to juz dzis nie dam na podwieczorek do owoców manny, tylko kukurydzę.

na obiad dzis same warzywa... pewnie tez dam cos z kalafiorem ;-)

Do góry