reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

dziewczyny ja do mleka bebilon pepti dodaje zagęszczacz, myślicie że mogę go zastąpić np. kaszką? dziś kupiłam tą kaszkę manną z nestle, czy ja zamiast robić kaszkę mogę wsypać to do mleka? i powoli sukcesywnie zwiększać i podawać zamiast zagęszczacza kaszkę? jezu.........

reklama
myślę że możesz, a nie bedzie Ci wygodniej dodać tej kaszki manny do zupki? po skończeniu 5 miesięcy to chyba można tego glutenu pół łyżeczko dopiero po 6 miesiącu można normalnie

dzieki za rady :) Myśle że poczekam az zaczne wprowadzać mięsko i bede mieszać. To mu ewidentnie nie smakuje bo wszystko inne pociumkał, posmakował i wcinał aż miło było patrzeć a tutaj bleeeeeeee.
Przed chwilka dałam mu kaszke manne z jabłkiem no i to wciągnąl całe hehe
ja tez dawałam caly słoiczek jak nie było żadnych reakcji:)

dziewczyny ja do mleka bebilon pepti dodaje zagęszczacz, myślicie że mogę go zastąpić np. kaszką? dziś kupiłam tą kaszkę manną z nestle, czy ja zamiast robić kaszkę mogę wsypać to do mleka? i powoli sukcesywnie zwiększać i podawać zamiast zagęszczacza kaszkę? jezu.........

bebilon pepti to nie dla alergikow? bo jesli masz kaszke manna mleczna z nestle to tam jest normalne mleko NAN
a gluten przez 2 miesiace podaje sie 1 lyzke, a potem kolejne 2 miesiace 2 lyzki i dopiero wtedy mozna wszystko glutenowe bezpiecznie podawac - tak jest dla dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym, na cycku wystarcza tylko pierwsze 2 miesiace

bylam dzis w carefurze i faktycznie tylko hipp ma sol w jedzonku inne nie, choc ja jak kupuje to raczej na firme nie zwracam uwage bardziej patrze na zawartosc, no i konsystencja :) dlatego bobovity nam odpowiadają bardziej bo gestsze :)

reklama
Do góry