reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie - czyli nasze potyczki z cycuchami u butelkami:)

Będę próbować jeszcze. Chociaż szczerze czasami z bezsilności już mi się nie chce:crazy::-( i najchętniej bym odstawiła od piersi. Ale będę starała się powalczyć jeszcze trochę.
Dzięki za rady;-)

reklama
Justys Ty sie babo nie zalamuj, nie poddawaj, chyba, ze juz sama nie masz checi i ochoty na takie zabawy to nic na sile, nic zlego w tym nie ma.

troche szkoda mleka, bo Twoje i nic nie kosztuje poza karmieniem samej siebie ;-) jak masz checi to poszukaj doradcy laktacyjnego albo kup sobie laktator i karm butla. Jak nie masz checi to jak bylo napisane- albo szalwia, albo piguly, mnie wstrzymywanie laktacji bez niczego zajelo kolo 2-3 tygodni.

nie karmie cycem, ale mleko sciagam, troche z tym zabawy i szczerze mi sie nie chce, no ale niech maly nie ma w tej kwestii gorzej niz corka-postaram sie te 6 miesiecy go na moim mleku trzymac

Mam dosyć :-( no ileż można służyć za smoczek ??? 2 h , 3h czy 4 h ?!
Mała pięknie ssie pierś przez 20 min, a później sobie tylko cycka i jak ja tylko odstawiam to ryk jakby ją kroili :szok:
Potrafi tak 2 h, a mi brak cierpliwości naprawdę :-( smoka też nie chce...

Matko co zrobić aby nauczyła się zasypiać bez piersi ??? pomocy...

no właśnie i tego się bardzo obawiam...
będzie tragedia jak będę musiała wrócić do pracy no bo bez cyca nie zaśnie...
ja nigdzie z domu się nie ruszę no bo bez cyca nie zaśnie...
niedługo nie będę mogła nic zrobić bo bez cyca nie zaśnie...

Ehhh...

no właśnie i tego się bardzo obawiam...
będzie tragedia jak będę musiała wrócić do pracy no bo bez cyca nie zaśnie...
ja nigdzie z domu się nie ruszę no bo bez cyca nie zaśnie...
niedługo nie będę mogła nic zrobić bo bez cyca nie zaśnie...

Ehhh...

Kasia- sprobuj innego smoczka :-) I mimo placzu staraj sie oduczac Mala, bo jak sie nauczy na dobre tak byc przy cycu pare godzin, to bedziesz miala ciezko...

U mnie na szczescie Milusia je krotko i lapczywie, a jak chce troszke possac, to daje jej wlasnie smoczka :-)

Justys- Dziewczyny juz chyba wszystko napisaly. Jesli masz duzo mleczka, to sprobuj nie dawac mm, to jak Szymus zglodnieje, to z cyca pewnie zje :-)

tez bym próbowala z innym smokiem Kasia. No i po tych 20 min, gdy przestaje przelykac odstawić i wreczyc komus - o ile kogos takiego masz, na pewno bedzie łatwiej ją utulic tej osobie, u której nie czuje cyca ;-)

reklama
Spróbuję z tym smoczkiem... ja mam smoczek ortodontyczny z TT myślałam że będzie ok ;-) kupię inne i zobaczymy.

Krupka
już próbowałam Twojego sposobu i nic :-( po takich 20 min ssania wyciągałam pierś i jak był krzyk to tata ją przejmował i nic to nie dało, tata też próbował dać smoczka i ryk.

Znowu ją odstawiłam trwa to już 3 h :szok: zasypia, wyciągam pierś i zostawiam ją żeby spała i co chwile ryk.

Przecież muszę ugotować obiad tzn nie muszę tylko chcę, CHCĘ zrobić coś innego dzisiaj nooo...
Słyszę że nie śpi tylko stęka i kwili, pewnie znowu przegram.

Do góry