reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

No mozliwe annte ze faktycznie za duzo na raz , mi tam napisali ze przez pierwsze tyg mam stosowac diete lekkostrawna i powoli sobie pojedyncze nowosci wprowadzac , co kilka dni ,wiec tez tak robie ,zeby wiedziec czy dana rzecz uczula. a nie powiem ze i dla mnie taka lekka dietka tez sie przyda :-p no nic uciekam bo mały głod wzywa z łozeczka :-D

reklama
Nie wiem jak jest z tym jedzeniem i po jakim czasie trafia do mleka matki, ale jak Lenka miała uczulenie na truskawki to zjadła a wysypka była po 2-3dniach dopiero.
Jeśli chodzi o nabiał to ja też jem normalnie - masło, ser żółty, serek biały kanapkowy, budyń już jadłam i nic młodemu nie jest.

Poza tym nie minęła mi ochota na słodycze, więc jem niemiecką białą czekoladę z chrupkami, żelki, corny, wafelki, precle maślane z Biedronki;-)

a jak robicie zupy to czym zageszczacie maka? smietana?

i jesli chodzi o pomidorowa ? to koncentrat czy pomidory np z puszki?

Poza tym nie minęła mi ochota na słodycze, więc jem niemiecką białą czekoladę z chrupkami, żelki, corny, wafelki, precle maślane z Biedronki;-)

Kobieto, jak Ty to robisz?? Ja po takim zestawie w drzwi bym się nie zmieściła. Właśnie wymieniłaś mój zestaw słodyczy na kwartał... Zazdroszczę, a wiem jak wyglądasz, więc szacunek:)

Kobieto, jak Ty to robisz?? Ja po takim zestawie w drzwi bym się nie zmieściła. Właśnie wymieniłaś mój zestaw słodyczy na kwartał... Zazdroszczę, a wiem jak wyglądasz, więc szacunek:)
Ja zawsze tyle słodyczy jadłam, w ciąży to już w ogóle mega dużo:zawstydzona/y: Mój organizm chyba przyzwyczajony i nadmiar uznaje za zbędny i regularnie wydala:-D
Aha, i żeby nie było, czekolady białej zjadłam wczoraj 6 kostek, ale to taka 200g więc kostki duże. Tych ciasteczek maślanych to 2-3 dziennie zjadam, podobnie z wafelkami, lodów 2 gałki, bo się opanowuję;-)

mam pytanie
czy przy jakis bólach brzuszka z powodowanych np, zjedzeniem przez nas czego podajecie cos maluszkom zeby im ulzyc????

Patina, mi pediatra polecila dawac Lakcid 2 razy dziennie, pol ampulki rano i pol wieczorem na lyzeczke wody. ale tylko jak cos sie bedzie dzialo a u nas jak narazie jest dobrze wiec jeszcze nic malemu nie podawalam

reklama
Do góry