reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie butelką

A ja twardo cyc, cyc i tylko cyc. Na szczęście nie męczę się tak w nocy...może to wynika z tego, że mam świadomość, że mogę spać rano tak długo jak mam ochotę z przerwami na karmienie. :-)
A jak mała nie daje mi rano spać, to i tak jakoś się potrafię zmobilizować...jej uśmiech jest tysiąc razy skuteczniejszy od wszystkich budzików świata:)
A co do tego poświęcenia. Wszystko można obejść, przywiązanie cycka do dziecka też. :tak::tak::tak:
Ja, jak Alicja miała 4 tygodnie poszłam na imprezkę. Babcia czyniła swoją powinność z butelką pysznego, odciągniętego wcześniej mlesia a ja dylałam na imprezce z całą bandą znajomych i przyjaciół.No i zaspokoiłam tym samym ogromną chęć wyszalenia się. Przynajmniej na trochę...znów mi coś po głowie ostatnio zaczęło chodzić....no, ale jak od jutra zacznę odciągać mlesio, to może do soboty uda mi się uzbierać wystarczającą ilość by zniknąć na całą noc:) Ostatnio Alunia przespała cały czas mojej nieobecności więc jakoś wyrzutów sumienia że mnie przy niej nie ma nie mam:cool2:

reklama
Gapcio - to gratuluję!:-D Ja nawet nie zdążyłabym się ubrać a oczy byłyby jak 5 zł....:-D Teraz też nie chce spać...:sorry: zasypia już drugi raz- podrzemie z 15 min i znów oczy wielkie...:sorry:

u nas to samo - mały o 6 domaga się kąpania , trochę poprzeciagam ale on nie daje sie oszukać- więc jest kąpiel , potem mleczko - mały zasypia , ale tylko na pare minut , góra pół godziny . Więc potem dokarmiamy się tak do ok. 9- 10 , aż w końcu zasypia na dobre, ale co się namęczymy wieczorem to szkoda mówić. Teraz nabrałam go ,że jest na spacerku - czyli ma spacer po pokoju- ubrałam go , położyłam w wózku , otworzyłam okno i śpi już 2 godziny aż mi się już nudzi

He he tez tak próbowałam Henrietta ale Julka cwaniara musi czuc że jedzie...po spacerze jak wracamy do domu to tez tak robię. Przenosze gondole do pokoju otwieram okno i dosypia...oj chcialabym aby tez tak dawała sie oszukiwac tym bardziej że szkocka pogoda coraz gorsza :(

hehe ale sprytne te nasze szkraby:-D:-D

ja swojego wystawiam na balkon:sorry: z wózkiem i też muszę jeździc wtedy jest tak jak na dworzu:tak:

Dziewczyny czy któraś z Was karmi butelka dr Brown's?? Kurcze ciągle mi się smoczki zatykają, kupiłam już nawet rozmiar 3 na próbę....
ja uzywam:tak:moja siostra:-)kolezanki i kuzynki:-)wszystkie zadowole bardzo i zadne dziecko nie kolkowalo:-):tak::rofl2:ja mialam w domu zestaw Aventa ale po opiniach o dr browns kupilam i nie zaluje:tak:

Ja mam Aventa- i jadę o dziwo na smoczku rozm.3. Może to, że zatykają się dziurki to wina mleka? Słabo się rozpuszcza albo co....

reklama
Do góry