reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie a uroda

Witam ,jestem mamą 3 miesięcznej Majeczki i jak każda mama chcę dobrze wyglądać a szczególnie chodzi mi o włosy . Karmię piersią i chciałabym zafarbować włosy,kiedyś słyszałam,że nie powinno się tego robić w czasie karmienia piersią.Proszę powiedzcie czy któraś z was farbowała włosy w czasie karmienia i czy wszystko było ok??:confused:

reklama
Spokojnie możesz farbować włosy.......to głupota ze w ciąży i podczas karmienia piersią nie można.:rofl2::rofl2:W końcu zadbana mama to szczęśliwa mama i szczęśliwe dziecko:tak::tak::-):-):-)Ja w ciąży malował 3 czy 4 razy włosy .,robiłam akryle i podczas akmrienia to samo.Mam zdrowe i szczęśliwe dziecko:-)

możesz zgadzam sie z koleżakami,ja farbowałam i w czasie karmienia i raz w czasie ciazy,oczywiscie sprawdzonymi produktami

Robiłam pasemka podczas ciąży ( dwa razy) i robię je sobie średnio co 3 miesiące chociaż nadal karmię piersią.Moja Córcia ma obecnie 7 miesięcy i jest zdrowa.
Proponuję jednak używać sprawdzonych produktów-czyli takich ,o których wiesz ,że Cię na pewno nie uczulą.
Pozdrawiam,

Ja tez bede malowac za tydzien i nadal karmie:) Ale ja castingiem loreala, a on jest bez amoniaku, ale tylko ze wzgledu na moje wlosy, a nie laktacje

reklama
Witam
mam pytanie czy mogę używać kremów na rozstępy karmiąc piersią? jestem 4 tygodnie po porodzie i zostały mi brzydkie rozstępy chciałabym z nimi walczyć, kupiłam nawet krem a na nim nie jest napisane czy mogą go stosować matki karmiące.
Czy myślicie że może byc jakiś związek między kremem na nogi czy brzuch a zdrowym karmieniem? pomóżcie proszę pozdrawiam

Są specjalne kremy do rozstępów, których możesz używać podczas karmienia piersią, np,. firmy Mustela, ale z własnego doświadczenia wiem, że to PO PROSTU NIE DZIAŁA. Używałam przez 9 miesięcy ciąży najlepszych kremów rekomendowanych do stosowania w ciąży, zapobiegających rozstępom, po urodzeniu używałam tych kremów jeszcze przez trzy miesiące i....NIC. Dosłownie nic, rozstępy zrobiły mi się na 3 tygodnie przed porodem i nic nie mogłam na to poradzić. teraz moje ciało mimo dbania o niego kremami, ćwiczenia jogi w trakcie całej ciąży wygląda niestety inaczej. Albo się ma predyspozycje do rozstępów albo nie. Sorry, za odebranie wiary, ale po prostu szkoda wydawać kasy na specjalistyczne kosmetyki.

Do góry