U Nadii tez nie jest jak w zegarku, zdaża jej się obudzić wczesniej, czasem przed 6, ale wtedy jedzonko i śpimy dalej Ech... niektóre mamusie to mają dobrzeU mnie jest identycznie z tym że mała budzi sie o 6 lub przed 7 ;-)
reklama
ja kąpię o 19-30. tak zeby w przyszłości synek miał juz nawyk, ze po dobranocce jest spanie. zasypia najpozniej o 21.00
Ja tez bym chciała ten nawyk utrzymać..ale z doświadczenia mojej bratowej wiem, że czasem się tego nie przeskoczy i ich synek 2 letni chodzi spać o 22.00.Ideałem byłoby gdyby szkraby o 20.30 miały zamknięte oczka i dały pożyć mamusiom...:-)
sewa
mamuśka ;-)
Ja od urodzenia kąpię Jędrka ok. godz. 20:00. Potem od razu spanko i tak ok. 21 mały już śpi. Systematyczne kąpanie dziecka o tej samej godz. spowodowało, że teraz mój syn ma 2 lata i jak przyjdzie godz. 20 to on woła mnie do łazienki. Super to jest.
lidia24
Mama Polci,Ducatistka ;-]
My kapiemy Pole zawsze o 19.00-do godz 20 z reguly juz spi.ale czesto budzi sie na "cycocha":-)
Karolina55
Mama Gabrysia
U mnie podobnie. Kapiel o 19tej, po kapieli baja i kaszka i o 20tej lulu. Maly robi mi pobutke ok 7-8 rano.
aniii
aaaaa Kotki dwa...
ja również od urodzenia przyzwyczajałam Lilę i po 19 była kąpiel. z jednej strony to jest fajne bo wtedy przy takim dziecku nie trzeba mieć zegarka ale z drugiej strony jak się gdzieś wyjdzie z Lilką to o 19.30 jest niesamowite marudzenie. najlepiej jakby z nią wrócić do domu, wykąpać i wracać bawić się dalej;-)
Kama83
Fanka BB :)
Ja kapie o 19:30 - 20 .Dominik juz nauczony,po kapaniu butelka i do lozeczka.Czasami sobie jeszcze gaworzy ale najpozniej 21 i spi.W nocy budzi sie ok 4 ,daje piciu i spi do 6-7.
reklama
Podziel się: