Na problemy skórne najlepiej u nas zadziałał krochmal, a w zasadzie najzwyczajniejsza w świecie mąka ziemniaczana. A zazwyczaj kąpiemy Malucha w kosmetykach Dada lub Babydream. Przy wyborze kosmetyków często kieruję się opinią Sroki (ma bloga sroka o)- analizuje składy kosmetyków. Nie tylko dla dzieci
reklama
jesli jeszcze nie próbowałas to wypróbuj emulsję z Latopica Tu masz więcej na temat kąpieli kiedy dziecko ma suchą skórę http://www.zdrowemaluchy.pl/jak-powinna-wygladac-kapiel-malucha/
My używamy Love Boo, bo jest bezpieczny nawet dla najmłodszych niemowlaków. Bardzo delikatny. Link do: Bąbelkowy Płyn do Kąpieli z Pianką dla Maluszka - Love Boo - 250ml | Eko pieluchy Amedu
Na problemy skórne najlepiej u nas zadziałał krochmal, a w zasadzie najzwyczajniejsza w świecie mąka ziemniaczana. A zazwyczaj kąpiemy Malucha w kosmetykach Dada lub Babydream. Przy wyborze kosmetyków często kieruję się opinią Sroki (ma bloga sroka o)- analizuje składy kosmetyków. Nie tylko dla dzieci
teściowa również mówiła mi o krochmalu jednak nigdy nie stosowałam. My do tej pory kąpaliśmy córeczkę w płynie z nivea ale dzisiaj kupiłam pielęgnacyjny olejek do kąpieli balneum, kupywałam krem i 2 produkt był tańszy więc pomyślałam a co spróbuję może akurat dwa produkty będą miały lepsze działanie
co do bloga to na pewno skorzystam, bo mam ostatnio hopla na punkcie sprawdzania składów żywności oraz komstyków.
oleśka, to ja ci powiem, ze z balneum bedziesz zadowolona, jesli mówimy o tym samym Link do: Balneum Baby Basic pielęgnacyjny olejek do kąpieli 200 ml - Aptekao - Apteka Internetowa - leczenie, kosmetyki, leki online. Balneum Baby Basic pielęgnacyjny olejek do kąpieli 200 ml - Aptekao. bo u nas srednio sie sprawdzaly emolium, czy oillatum. Krochmal stosowalam, ale co tu duzo gadac, poprawy zadnej, a maly ma problemy z azs odkąd skonczyl 8 miesiecy, tak mu sie objawila skaza bialkowa
oleśka, to ja ci powiem, ze z balneum bedziesz zadowolona, jesli mówimy o tym samym Link do: Balneum Baby Basic pielęgnacyjny olejek do kąpieli 200 ml - Aptekao - Apteka Internetowa - leczenie, kosmetyki, leki online. Balneum Baby Basic pielęgnacyjny olejek do kąpieli 200 ml - Aptekao. bo u nas srednio sie sprawdzaly emolium, czy oillatum. Krochmal stosowalam, ale co tu duzo gadac, poprawy zadnej, a maly ma problemy z azs odkąd skonczyl 8 miesiecy, tak mu sie objawila skaza bialkowa
już córeczka wykąpana w tym olejku , faktyczne skóra jest po nim mięciutka i nawilżona. Może któregoś dnia sama się w nim wykąpię ale chyba osoba dorosła ma inne ph skóry.
My od samego początku kąpiemy naszego maluszka w emolientach. Aktualnie kąpiemy córkę w tych firmy Oillan, ale równie dobre są te firmy Oilatum, czy Emolium. Skóra zawsze jest gładziutka i przyjemnie pachnąca, nigdy nie pojawiły się żadne reakcje alergiczne. Kupujemy je zazwyczaj w aptece. Ostatnio odkryłam serwis ktomalek.pl i teraz bez wychodzenia z domu mogę złożyć zamówienie w pobliskich aptek na potrzebne leki oraz kosmetyki. Co najważniejsze jeśli jakiejś pozycji z zamówienia nie ma na stanie, to otrzymuję powiadomienie o jej sprowadzeniu i skompletowani zamówienia, dzięki czemu do apteki idę tylko raz oszczędzając czas, który obecnie jest dla mnie na wagę złota. Zamówienie odbieram, gdy wychodzę z dzieckiem na spacer lub mąż podczas powrotu z pracy.
Kunoichi
Zaciekawiona BB
My używamy emulsji do kąpania i po kąpaniu z Emolium od początku i jesteśmy zadowoleni Córcia po wyjściu ze szpitala miała suchą i łuszczącą skórkę i po jednej kąpieli problem zniknął. Raz nie było w aptece Emolium i wzięłam Emothopic z Pharmaceris, ale jakoś nie przypadł mi do gustu. Później malutkiej dziwnie włoski pachniały
reklama
U nas Eloderm wlewamy emulsje do wody do kąpieli i juz to pozostawia niuski skore taka fajna mięciutką, dodatkowo używamy jeszcze żelu do mycia bo jakoś mój mąż nie mógł sobie wyobrazić że tylko wodą ma myć heheh takie jakies jego fiku miku że czymś musi ją wymaziać Poki co jestesmy bardzo zadowoleni i zazdroscimy jej skory
Podziel się: