reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kąpiel w jakich kosmetykach

Na problemy skórne najlepiej u nas zadziałał krochmal, a w zasadzie najzwyczajniejsza w świecie mąka ziemniaczana. A zazwyczaj kąpiemy Malucha w kosmetykach Dada lub Babydream. Przy wyborze kosmetyków często kieruję się opinią Sroki (ma bloga sroka o)- analizuje składy kosmetyków. Nie tylko dla dzieci :)

reklama
Na problemy skórne najlepiej u nas zadziałał krochmal, a w zasadzie najzwyczajniejsza w świecie mąka ziemniaczana. A zazwyczaj kąpiemy Malucha w kosmetykach Dada lub Babydream. Przy wyborze kosmetyków często kieruję się opinią Sroki (ma bloga sroka o)- analizuje składy kosmetyków. Nie tylko dla dzieci :)

teściowa również mówiła mi o krochmalu jednak nigdy nie stosowałam. My do tej pory kąpaliśmy córeczkę w płynie z nivea ale dzisiaj kupiłam pielęgnacyjny olejek do kąpieli balneum, kupywałam krem i 2 produkt był tańszy więc pomyślałam a co spróbuję może akurat dwa produkty będą miały lepsze działanie :)

co do bloga to na pewno skorzystam, bo mam ostatnio hopla na punkcie sprawdzania składów żywności oraz komstyków.

oleśka, to ja ci powiem, ze z balneum bedziesz zadowolona, jesli mówimy o tym samym Link do: Balneum Baby Basic pielęgnacyjny olejek do kąpieli 200 ml - Aptekao - Apteka Internetowa - leczenie, kosmetyki, leki online. Balneum Baby Basic pielęgnacyjny olejek do kąpieli 200 ml - Aptekao. bo u nas srednio sie sprawdzaly emolium, czy oillatum. Krochmal stosowalam, ale co tu duzo gadac, poprawy zadnej, a maly ma problemy z azs odkąd skonczyl 8 miesiecy, tak mu sie objawila skaza bialkowa

już córeczka wykąpana w tym olejku , faktyczne skóra jest po nim mięciutka i nawilżona. Może któregoś dnia sama się w nim wykąpię ale chyba osoba dorosła ma inne ph skóry.

też przymierzam się właśnie do zakupu tego olejku balneum , jednak chciałam zapoznać się z opiniami ale czytam już któreś forum i opinie bardzo dobre więc jutro ruszam do apteki :)

My od samego początku kąpiemy naszego maluszka w emolientach. Aktualnie kąpiemy córkę w tych firmy Oillan, ale równie dobre są te firmy Oilatum, czy Emolium. Skóra zawsze jest gładziutka i przyjemnie pachnąca, nigdy nie pojawiły się żadne reakcje alergiczne. Kupujemy je zazwyczaj w aptece. Ostatnio odkryłam serwis ktomalek.pl i teraz bez wychodzenia z domu mogę złożyć zamówienie w pobliskich aptek na potrzebne leki oraz kosmetyki. Co najważniejsze jeśli jakiejś pozycji z zamówienia nie ma na stanie, to otrzymuję powiadomienie o jej sprowadzeniu i skompletowani zamówienia, dzięki czemu do apteki idę tylko raz oszczędzając czas, który obecnie jest dla mnie na wagę złota. Zamówienie odbieram, gdy wychodzę z dzieckiem na spacer lub mąż podczas powrotu z pracy.

My używamy emulsji do kąpania i po kąpaniu z Emolium od początku i jesteśmy zadowoleni :) Córcia po wyjściu ze szpitala miała suchą i łuszczącą skórkę i po jednej kąpieli problem zniknął. ;) Raz nie było w aptece Emolium i wzięłam Emothopic z Pharmaceris, ale jakoś nie przypadł mi do gustu. Później malutkiej dziwnie włoski pachniały :D

reklama
U nas Eloderm wlewamy emulsje do wody do kąpieli i juz to pozostawia niuski skore taka fajna mięciutką, dodatkowo używamy jeszcze żelu do mycia bo jakoś mój mąż nie mógł sobie wyobrazić że tylko wodą ma myć heheh :D takie jakies jego fiku miku że czymś musi ją wymaziać :) Poki co jestesmy bardzo zadowoleni i zazdroscimy jej skory :)

Do góry