reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kąpiel w jakich kosmetykach

dobre podejście, warto uczyć dzieci zdrowych zachowań oraz stosować prdokuty bezpieczne dla ich zdrowia, wiadomo naturalne są najlepsze :)

reklama
Ja pamiętam, że doradziła mi w kwesti kosmetyków do kąpieli Pani która sprzedaje w sklepie Ziko dermo obok jest także apteka Ziko dermo. Mam teraz kartę stałego klienta i za jakiś czas mogę punkty wyminić na nagrodę;-)

Moja córcia miała bardzo suchą skórę po urodzeniu. Nie kupowaliśmy żadnych kosmetyków, żeby podpatrzeć czym myją w szpitalu i ewentualnie później kupić to samo do domu. Jednak przez pierwsze 2 tygodnie, kąpaliśmy Małą w najzwyczajniejszym krochmalu z mąki ziemniaczanej. Skóra była bardzo fajnie nawilżona, nic nie miało prawa uczulać. W zasadzie po tygodniu nie było śladu po suchej skórze, ale kąpaliśmy ją tak przez 2 tygodnie, na wszelki wypadek i po tych2 tygodniach przeszliśmy na kosmetyki ziajki do kąpieli. Stosujemy je do tej pory, nie wysuszają skóry, są delikatne no i cena jest duża niższa niż np.Emolium.

O widze nutka, że zaopatrujemy się w tych samych sklepach. Muszę przyznać, że masz rację, sprzedawczynie w dermo ziko są naprawdę bardzo kompetentne i świetnie doradzają, mój ulubiony sklep zwłaszcza, że bardzo często kupuje tam coś w promocji

Ja polecam zarówno do kąpieli niemowląt, jak i dzieci z wrażliwa , suchą skórą , a także z AZS - emulsję do kąpieli Dermedic baby Emolient Linum ( do stosowania od pierwszego dnia życia) Emulsja nie zawiera parabenów, nie posiada substancji zapachowych ani barwników, nie posiada mydła . Jest w 100% hypoalergiczna .
Bardzo długo szukałam naprawdę dobrego preparatu - jestem mamą dwóch chłopców z wrażliwą i skłonną do podrażnień skórą.

I wiecie, co jeszcze super się sprawdza ?
Lekki balsam do ciała z tej samej linii Dermedic Linum Baby ( ale jest zalecany od 1 miesiąca życia) .

Na poczatku kapalismy synka w oliatum teraz uzywamy kosmetykow z nivea baby.Uzywalismy jeszcze kosmetykow z hipp i tez sa ok

reklama
Do góry