reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kąciki, pokoiki, pałacyki - czyli gdzie (za)mieszka dzieć?

Ile zabawek! Mój ma 1/4 z tego a już krzyczę żeby mu nie kupować więcej ;-)

W ikea są fajne kolorowe dziecięce dywany

reklama
To trzeba przyznać trudno urządzić pokój dziecka kiedy mieszka się w kamienicy gdzie do góry jest 4,3 m a pokój ma 25m[SUP]2[/SUP] :-( i małe meble po prostu giną
A pluszaki z półek są mamy zbierane kilkadziesiąt lat :tak:

Mell no pokuj imponujaca wielkosc ma :-) prawie taka ja dwa moje małe pokoje:-pale tak wysokie mieszkanie tez pewnie ciezko ogrzac .

mell świetny pokoik, my jeszcze naszemu dziecku nie urządziliśmy, pokój Hani stoi pusty a ona zajmuje cały salon, jak znajdę chwilę to wstawię jakieś zdjęcia. Tak to wygląda, że nasza powierzchnia użytkowa się kurczy a jej rozszerza :-)

No i kiedyś miałam wstawić i tak jakoś nie wyszło.

Pokój zabawowy dziewczynek w wersji uporządkowanej. :-p

Odkąd pokój jest to zabawki stopniowo wędrowały do góry, teraz w salonie są tylko klocki lego oraz puzzle i 3 zabawki Weroniki, w końcu w salonie jest porządek. Jasminum82 polecam wziąć się do pracy. U nas poszło niewielkim kosztem, bo pokoik wymalował A. sam, półki pojechaliśmy do Leroy Merlin i nam docięli na miejscu + haki pod półki i póki co tyle jest. Potem w Biedronce kupowałam naklejki, za każdym razem po 1 paczuszce żeby tego nie odczuć. Jeszcze wiele przed nami, ale póki co nic nie wpada mi w ręce ani w oko, że teraz natychmiast muszę to mieć. ;-)

Mell - moje siostra ma 3,2 m wysokie pokoje i to już jest dużo. Więc 4,3m i do tego jak się weźmie mebelki dla dziecka to można dwa piętra zrobić. :-p Oooo to jest rozwiązanie, podwieszane łóżko. :cool2:

Za tymi drewnianymi drzwiami jest drugi taki sam pokój wielkościowo i jest w trakcie malowania, a raczej wybierania kolorów i wymyślania w jakim kierunku idziemy, jak będzie wykończony to drzwi się otworzą.

P4190135.jpgP4190133.jpgP4190132.jpgP4190131.jpg

Załączniki

• P4190131.jpg
    P4190131.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 253
  • P4190132.jpg
    P4190132.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 265
  • P4190133.jpg
    P4190133.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 251
  • P4190135.jpg
    P4190135.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 254
Lili super pokój! Widzę że Ada lubi pojawiać się na zdjęciach ;)
Ja bym dała jeszcze zieloną wykładzinę super by pasowała do tych pagórków na ścianie ;-) Na początku myślałam że to jakiś spec malował ściany ;-)

reklama
Lilijanna ale super pokój, wielki jest! U nas Starszak ma swój pokój, a Mały na razie z nami. Planujemy to zmienić w przyszłym roku, ale dużo zależy od mojego M. Chcemy Starszakowi zrobic pokój na strychu, bo jest duży, a na razie niewykorzystany - jedynie pranie tam suszę, a Mały dostanie pokój po Starszaku.
A podwieszane łóżko to super sprawa - mój Starszak takie ma. Przywiercone do ściany w rogu pokoju i wisi na linie. Pod spodem półki z zabawkami. My tak zrobiliśmy, bo pokoik nieduży i nie byłoby miejsca na wszystko. Tylko, że my mamy normalną wysokośc pokoju, także Starszak na łóżku wstać nie może, a na dole jescze rok/dwa się zmieści.
Kiedyś oglądałam aranżacje pokoi dla dzieci włąsnie takie wysokie. Normalnei były zrobione jakby dwa piętra, do góry np. łóżko i taki kącik do spania (normalnie wysoki, że dorosły wszedł) a na dole raj do zabawy. Super to było!

Do góry