reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kąciki, pokoiki, pałacyki - czyli gdzie (za)mieszka dzieć?

Ostatnia edycja:
reklama
to może faktycznie biel plus jakieś gustowne dodatki w kolorach ścian? a kolory ścian dobierałaś z myślą o pokoju małej?

Tygrysek, absolutnie nie. ściany były pod sypialnie. Ta czekolada to "cynamonowa rozkosz":-)
Jak mi się pomysł nasunie, to przemaluje, prze tapetuje, tylko jeszcze pomysł potrzebny.

Tygrysku, ale łóżeczko, to tylko tymczasowe, później będzie inne, a meble to jak kupie to już na dłuższy okres, wiadomo:-) Chciała bym aby ten pokoik był taki dziewczynkowy, ale bez przesady w różach, taki sielsko-romantyczn z kryształową lampą coś w takim stylu KRISTALLER Żyrandol, 3 ramiona - IKEA, z marszczonymi zasłonkami w oknach Galerie w Deccoria.pl - projektowanie wnętrz, dekoracja i aranżacja wnętrza

Axsa mi tez sie podoba taki styl i chyba białe meble do tego sa idealne kolor na sciane jakis ładny roz czy delikatny fiolet fajne pastelowe firaneczki dywanik np
images
c-li2681-01-dywan-ksiezn_3832_k.jpg
taki mały na srodek, z tymi czerwonymi i niebieskimi meblami taki delikatny dziewczecy pokoj chyba nie wyjdzie:-p ;-),przy białych meblach bardziej wykazac sie mozna

Z tymi niebieskimi i czerwonymi meblami wyjdzie taki bardziej nowoczesny pokoik, ja bym wtedy nie dawala dużo dodatków, żeby był taki bardziej ascetyczny, dobre oświetlenie ale coś skromniejszego, no i właśnie coś ciekawego na ścianie, tapeta (ale tylko np ja jednej ścianie) albo naklejka czy coś namalowane z szablonu...dywan może być wtedy bardziej pstrokaty... No ale chyba wyjdzie wtedy bardziej młodzieżowy pokój niż dziecięcy....
No i teraz to pewnie masz Axa jeszcze większy mętlik w głowie...:-D

Axa napisałam na główny ale tu skopiuje i dopisze coś jeszcze;-)
Mebelki z Ikei super:) Ja uwielbiam szarości:) i wydaje mi się że idealnie by to wyglądało jak mebelki byłyby w czerwieni i granacie a ściany szare ale takie popielate nie za ciemnie ewentualnie jedna ciemniejsza np granatowa
yes2.gif
Białe w tedy już nie bo wyjdzie troszkę tak marynistyczne
p.gif
tak spokojnie:)

Inna opcja to: Zestaw kolorów- szary i róż, a raczej fuksia, zieleń, biel również w dodatkach.
Ściany kolor np, farba wieczorna atmosfera albo aksamitny dotyk mi się podoba ogród japoński Kolory Farb - Paleta Kolorów - Dekoral Fashion ale to w zależności jaka tapeta oczywiście i tu taj boskie tapety do pokoju dziewczynki Girl's Rule - tapety dla dziewczynek w Kids Town - kolorowy pokój dziecka i do tego dobrać kolor mebli:p
Jak mówiłam ja poszłabym raczej w szare i szalała z kolorowymi dodatkami i jedną ścianą w kolorową tapetę. HEMNES Szafa z 2 drzwiami przesuwanymi - czerwony - IKEA HEMNES Regał - biały - IKEA HEMNES Komoda, 8 szuflad - IKEA to szare, zamiast komody na jednej ze ścian powiesić 2 półki HEMNES Półka ścienna - biały - IKEA albo taką HEMNES Półka ścienna - biały - IKEA mogą być białe na ścianie pomalowanej farbą nie na wzorzystej tapecie. Myślę, że dobrze jest powiesić kilka półek niż zastawiać podłogę szafkami i komodami żeby Ada miała gdzie się bawić:tak::-D Dorzucę jeszcze łóżeczko SUNDVIK Łóżko dziecięce - IKEA żeby wszystko pasowało:-D

Rany! Bebe nosz masz rację:-)
Kasieq komoda musi być, bo ciuch trzeba gdzieś schować, a pokój ma 18m2 więc mały nie jest. Na podłodze mam prawie białą, lekko kremową wykładzinę nówkę, więc zostaje. 3 Ściany są takie Akrylux - Dekoral.pl, i wolała bym ich na razie nie ruszać, też nówki. 4 ściana duża jest czekoladowa, z tą muszę coś zrobić.
Kasieq no pokombinuj jeszcze, bo widzę że możesz mieć wizję, a ja nic nie widzę:-)
Fasolka też ma rację sielsko z czerwonymi i granatowymi meblami nie będzie. Styl marynarski odpada.
I wkurza mnie to, że te meble z Ikea, jak coś mi się podoba to kolor inny!
Chociaż tu wyszli z opresji z tą czekoladową ścianą Galerie w Deccoria.pl - projektowanie wnętrz, dekoracja i aranżacja wnętrza
Tu też krem na ścinach Galerie w Deccoria.pl - projektowanie wnętrz, dekoracja i aranżacja wnętrza

reklama
Powiem ci Axa że ten kolor ściany też pasuje do tych szarych mebli bo one szarobrązowe są, jeśli się nie mylę, a skoro komoda wzięłabym to kompletu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90239276/#/50239278 Ściany zostają w kolorze jakim to na jedną bądź dwie przykleiłabym takie cudeńka ZAKRĘCONE DRZEWKO - aplikacje (format XXL) w Kids Town - kolorowy pokój dziecka i do tego można jeszcze to ZAKRĘCONA GAŁĄZKA - aplikacje w Kids Town - kolorowy pokój dziecka ten zestaw mi się najbardziej podoba i już się robi dziewczęco:) Ale jeszcze kołeczka na brązową ścianę RETRO KÓŁKA RÓŻOWO-BRĄZOWE w Kids Town - kolorowy pokój dziecka RETRO KÓŁKA FIOLETOWO-RÓŻOWE w Kids Town - kolorowy pokój dziecka RETRO KÓŁKA RÓŻOWO-ZIELONE w Kids Town - kolorowy pokój dziecka I jeszcze takie kwiatuchy KWIATY - aplikacje (format XL) w Kids Town - kolorowy pokój dziecka PASKI Z KWIATÓW - aplikacje (format XL) w Kids Town - kolorowy pokój dziecka A zresztą co ja tu będę wszystko wklejać ta stronka jest super na pewno znajdziesz coś co będzie pasowało do tych ścian jeśli nie spodoba ci się to co ja wybrałam:tak::-) I tym razem coś dorzucę skoro masz 18m2:-D POÄNG Krzesło bujane - Alme czarny, brązowy - IKEA STRANDMON Fotel - Svanby szary - IKEA EKTORP TULLSTA Fotel - Idemo czarny - IKEA A i zapomniałam zapytać przewijaka nie potrzebujesz?? Ten jest pod kolor mebli i łóżeczka które wcześniej ci wrzuciłam http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30224659/ Do tego wszystkiego kolorowe dodatki, firanki tiulowe http://www.urzadzamy.pl/salon/meble-i-dodatki/tiul-w-oknie-zamiast-tradycyjnej-firanki,4_5763.html, rolety w oknach albo zasłony http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00221582/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80163253/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry